El cànon digital


Enric I. Canela

Sembla que finalment està a punt d’aprovar-se (El País) el cànon digital que gravarà els productes informàtics. És la reivindicació de la SGAE.

Es pagarà entre 1 i 1,5 euros per mòbil amb reproductor MP3. Una bona raó per demanar que el mòbil no en tingui.

Es pagarà igual per un producte amb independència de la seva capacitat d’emmagatzematge.

Pel que diu El País, sembla que la guerra entre els dos ministeris, Cultura i Indústria, l’ha guanyat Indústria després de l’arribada de César Antonio Molina, Clos ha perdut. No m’estranya. Sembla que Clos està recollint “adhesions” del sector pel seu menysteniment. Estem ben servits…

2 respostes a “El cànon digital”

  1. a 14 set. 2007 a les 1:55 Octavi Fornés

    Jo això ho veig com un robatori en tota regla. El cànon és una “compensació” per les possibles pèrdues que s’hi produeixen en l’ús legítim del dret de copia privada; allò que els defensors del cànon anomenen “copia pirata”. A més, el govern està posant un impost al mitjà de transmissió del segle XXI. T’hi imagines que hauria estat de la cultura si el paper o qualsevol altre “suport” d’escriptura hagués estat gravat amb un impost? És una aberració, una monstruositat i un robatori legalitzat.
    A més m’agradarà llegir la llei, perquè vaig sentir que donaven atribucions a les societats d’autor per a fiscalitzar comptes d’empreses o particulars sospitosos d’enriquir-se amb la venda de productes “canonitzables”.

    Anem de mal en pitjor!

  2. a 14 set. 2007 a les 3:51 enriccanela

    Tal com dius un robatori “llei en mà”. Dubto que la SGAE pugui entrar en res privat, suposo que deu haver un dret constitucional i sense el jutge pel mig o tenen malament. Ja volien poder tancar webs però el Consell d’Estat ho va aturar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació