Traduït del diari el Mundo

La ministra d’Educació i Ciència, Mercès Cabrera, ha presentat a la Universitat Internacional Menéndez i Pelayo les línies generals de Pla Nacional de R+D+i (Investigació, Desenvolupament i innovació).

Segons les seves previsions, l’Administració General de l’Estat (Govern i autonomies) augmentarà les seves inversions a un ritme del 16% a l’any, des de 2008 i fins a assolir una despesa total del 2,2% del Producte Interior Brut (PIB) el 2011; en línia amb el qual avui es realitza en la Unió Europea. En aquesta estimació s’inclou al sector empresarial, que finançaria el 55% de la inversió total.

Entre els aspectes concrets assenyalats per aquest VI Pla Nacional de R+D+i, s’inclou una nova edició del programa Severo Ochoa, destinat a la contractació estable de científics ‘distingits’ d’alt nivell que treballin en noves línies de recerca. Així mateix es preveu un Estatut de la Jove Empresa Innovadora.

La sol·licitud d’ajuts i la tramitació de projectes s’efectuarà a través d’una ‘finestreta única’.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació