Enric I. Canela

La inauguració del curs del divendres mereix un apartat especial. En parlava en aquest bloc. La Vanguardia li dedicava el divendres mateix un espai previ el divendres a rel de la posició adoptada pels rectors. Dissabte els diaris feien la valoració (La Vanguardia, AVUI, El País, El Punt, El Periódico, El Mundo, i La Razón). El rector de la URV, va queixar-se de la situació, demandes de diners i autonomia i compromís del president Montilla. Montilla es va comprometre a augmentar els recursos i a demanar més eficiència i eficàcia. També va demanar “imaginació” per augmentar els recursos que reben les universitats. De veritat, i amb el màxim respecte, què vol dir imaginació? No sé quina imaginació hem de tenir per augmentar els recursos que rebem les universitats.

El Punt de diumenge feia una valoració del que s’espera del nou curs. Ha de ser, serà un curs clau si es miren les coses que teòricament han de passar. La batalla dels nous graus, batalla interna i externa, el finançament, la reforma de la LUC, etc.

Ramon J. Moles fa un article a El Periódico sobre com s’han de valorar les universitats. Reclamava un nou sistema.

A la inauguració del curs va assistir Miquel Duran. A banda de l’interès, havia de recollir la distinció Vicens Vives que havia rebut el departament de Química de la UdG. Protagonista directe explica al seu bloc alguns aspectes d’aquella diada.

Particularment espero el dia 5 d’octubre a veure que diu Blanca Palmada al CIC. I més encara, com seguirà tot això.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació