El dia 9 La Vanguardia publicava que Infinitec Activos, una empresa biotecnològica creada al 2004 instal·larà el proper octubre els seus laboratoris el PCB de la UB.

El dia 12 Diario Médico publicava una entrevista a Josep Carreras catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Facultat de Medicina de la UB i recentment guardonat amb la distinció Vicens Vives. Explica coses sobre la seva visió de la docència de la Medicina. Cal dir que Carreras sap el que diu.

L’altre dia parlava en aquest bloc de l’Informe Bruegel. La Vanguardia li dedicava un editorial el divendres. També La Vanguardia publicava aquell dia l’article que em va fer escriure sobre el tema i llegir l’informe.

La Vanguardia i Expansión dedicaven un espai a la inauguració del Parc Científic i Tecnològic de Girona. Bona feina de la UdG. Llàstima que més que el Parc la notícia mediàtica va estar la crema dels símbols de l’Estat espanyol. Avui també se’n fa ressò El Punt.

En la línia dels Parcs Expansión infla el pit i publica que en dos anys Espanya comptarà amb 20 noves instal·lacions. Deixant de banda la ironia, l’article està forçà bé per veure el panorama. La llàstima és que tot això no acaba de donar resultats empresarials.

Divendres el Consell de Ministres aprovava el Pla Nacional d’R+D+i al que ja em vaig referir en aquest bloc. La Vanguardia avançava una valoració divendres mateix. Igualment feien El País, Cinco Días i El Economista. Dissabte els diaris (ABC (i 2), El Economista (i 2), El Mundo, Cinco Días) i també diumenge (El Mundo). Destacaven la transformació del CSIC en Agència estatal, el creixement de recursos al Pla d’R+D+i i els ajuts a les Pimes que inverteixen en R+D+i més del 15% de la despesa total. Cinco Días dedica avui un editorial. La Razón també publica avui una entrevista amb Joan Mulet director de la Fundació Cotec. Mulet explica alguns aspectes del treball de la Fundació. Posa coma referent els EUA, els països escandinaus i el Regne Unit.

El Economista publicava dissabte una entrevista amb Antoni Esteve, actual president de Farmaindustra, qui es mostrava crític amb la manca de reconeixement a l’Estat de la recerca que fa l’empresa.

El Economista avui feia un article on deia que el talent no té lloc a Espanya i analitzava la contínua marxa de cervells cap a Estats Units. Diu que només torna 1 de cada 1.187 que marxen. Impressionant. Parlant de recerca, Jaume Pagès diu a El Punt que hem de millorar molt, parla del portal Universia i del rànquing que fa sobre les universitats iberoamericanes. Aquest article ja l’havia publicat El Punt el 26 d’agost. No deuen tenir material.

El País de dissabte anava aclarint com acabarà la telesèrie de les enginyeries. Ara ja sembla que les enginyeries superiors seran un màster.

El País (i 2)del diumenge ens parlava dels màsters que impartirà la universitat catalana. Pregunto, quant són realment màsters i quants són programes de doctorat reciclats?

Interessant entrevista la que li feia El Mundo, diumenge, a Josep Planell, director de l’IBEC, peça clau del Biopol. Planell feia una valoració de la recerca en general i explicava els projectes de l’Institut. Molta feina i magnífic projecte.

Expansión dedica avui un article a Esade. Esade està en el lloc número 11 de les escoles de negocio en el rànquing del Financial Times de màsters de gestió. Pretén assolir estar entre les 10 primeres.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació