La Vanguardia, AVUI, El Punt, La Opinión de Málaga publiquen avui que l’Observatori d’Internet ha detectat la venda de títols universitaris falsos, de llicenciatura, màter i doctorat. El preu és de 250 euros, però els de doctorat cum laude són més cars. Entre les institucions afectades està la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. Es pot triar universitat i títol. Podria fer-se també amb això un rànquing d’universitats més demanades.

Diari de Girona diu que la Sindicatura de Comptes aconsella en el seu informe dels exercicis 2004 i 2005 que la Generalitat analitzi les titulacions ofertes i la matrícula així com els recursos destinats a cadascuna. Estan ben arreglats amb algunes universitats que no tenen una comptabilitat de costos adequada. Expansión per la seva banda afegeix que el cost mitjà dels titulats arriba a 62.869 euros. M’ho miraré amb cura. La Vanguardia també diu que la UB, la UAB i la UPC, juntes, van generar un dèficit de 117,58 milions d’euros.

La Vanguadia publica una queixa d’un estudiant de la Facultat de Biologia de la UB, on tinc ara el meu domicili, en la que es queixa de la ineficiència de la matrícula gràcies als problemes de l’aplicació informàtica. Aprofita l’avinentesa per criticar altres aspectes de la gestió del centre.

La Vanguardia, AVUI (i 2)d’avui publiquen unes reflexions del rector de la UAB en la inauguració del curs d’aquella universitat. Es queixava del tema de les noves facultats de Medicina, deia que les comissions que es van crear per solucionar la “crisi” de l’abril entre universitats i govern encara no han donat cap resultat, que el govern no ha avançat en la definició dels criteris per al nou mapa de graus. També deia quins nous estudis voldria fer la UAB en el futur. Llençava, tal com estan fets els rànquings cap universitat catalana nio està ni estarà mai entre les primeres del món. Deixem el món i anem a Europa, potser no caldria estar entre les 25 primeres, però i la 26, per què no?

La Razón fa ui article explicant les aspiracions dels estudiants espanyols. Aquesta fira no se celebra a Catalunya. Titula que els estudiants espanyols volen ser empresaris o enginyers. Les respostes estan fetes 11.000 estudiants que van visitar la fira Unitour. Sembla que, per sort, La Razón ja no li cal saber res de Catalunya per treure conclusions. Igual ja ens donen la independència aviat. Però no, en un altre article explica les el que busquen en el postgrau els estudiants, extretes d’una altra fira FIEP que va estar a l’abril a Barcelona.

El redactors de La Razón arriben al punt de fusió quan parlen del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Politècnica de Madrid.

La Gaceta de los Negocios parla de les conclusions de la Càtedra Club de Roma. Diu si som conscients del mal que poden causar les TIC. Hi ha m,anca de seguretat per als particulars. Una sèrie de reflexions que estaria llegir en un informe.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació