Les notícies d’aquest dies no han estat allò que es diu excitants.

L’AVUI de dissabte publicava una entrevista amb Santiago Munné que l’any 2000 va crear l’empresa Reprogenetics. Una experiència interessant.

El Periódico del diumenge recollia les declaracions de la comissionada Blanca Palmada que dia que el curs vinent hi hauran 220 noves places de Medicina. La manera en que el diari recull la notícia intenta posar en evidència a la comissionada. El País també ho publicava diumenge. Jo recollia aquesta notícia en aquest bloc el dissabte.

Regió 7 publicava el diumenge una referència al dèficit que segons la Sindicatura de comptes van presentar al 2005 les tres grans universitats catalanes. Altres diaris ho publicaven el divendres i jo ho recollia en aquest bloc.

Cinco Días publicava diumenge un article d’opinió sobre la tercera missió de la universitat, el servei a la societat en el seu desenvolupament cultural, econòmic, etc. L’articulista diu que per fer tot el que se li demana, la universitat ha de canviar moltes coses, les enumera. Sembla que oblidi que moltes coses depenen d’una llei que, tossuda. No canvia.

A La Gaceta de los Negocios Alfons Puigarnau escrivia dilluns un article bastant crític amb la universitat. Planteja una tímida esperança derivada de la futrura reforma de Bolonya. Bona reflexió.

El Economista de dilluns analitzava les diferències salarials entre els que tenen la titulació universittària i els que no. Ho feia també en funció del gènere. L’estudi el feia a partir de l’informe de l’OCDE, Education at a Glance, recentment publicat, com ja indicava en aquest bloc. Interessant conclusió: les dones aconsegueixen acostar-se més als homes quant a retribució si tenen titulació universitària. En general, la dona està per sota en retribució, però les diferències es matisen en cas de tenir titulació superior.

Ahir dimarts La Razón tornava a parlar de l’opinió dels estudiants en relació al seu futur professional. Volen ser o empresaris o enginyers. També parlava La Razón dels Màsters i postgraus. Són els mateixos articles que ja van publicar el dia 21 i que ja vaig recollir en aquest bloc.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació