La Vanguardia i 20 minutos publiquen avui que la UB es manté entre les 200 millor universitats del món en el rànquing de Xangai 2007. Els ha costat veure el rànquing de Xangai. I no ho entenc. El 14 de setembre en aquest bloc comentava l’Informe Bruegel. Ho vaig fer gràcies a què Mercè Bertran a La Vanguardia va publicar la referència d’aquest informe. Com és evident si un es llegeix l’Informe Bruegel, les dades corresponen a l’esmentat rànquing. Jo mateix abans d’escriure vaig analitzar les taules per poder veure com havien treballat els experts de l’Informe Bruegel. No acabo d’entendre la nota de redacció de La Vanguardia d’avui breu i pobre, quan el que deia ahir a La Vanguardia digital era bastant millor tot i que amb uns dies tard. La UB ho destaca en portada. Francament em sembla una postura molt espanyolista. La UB està mal situada a Europa, la resta de les universitats de l’Estat estan pitjor. Amb perdó: mal de molts, consol de necis. En els aspectes que valoren els rànquings la UB està malament, altres pitjor?, doncs que hi farem. Altra cosa és si els rànquings són útils o si les variables estan adequadament ponderades. Particularment li dono més valor al mètode fet servir a l’Informe Bruegel, que m’agradaria que algú apliqués a Catalunya. Potser ho podrien fer al Comissionat per a Universitats i Recerca. No estaria gens malament veure la posició, trista posició, de Catalunya en el context europeu i fer servir això per impulsar alguna cosa des de casa nostra hi ha moltes coses que podem millorar si el govern català posa recursos i assumeix el lideratge, sense esperar polítiques de Madrid.

Expansión recull les declaracions de Guillermo Bernabeu, el representant del MEC en el procés de Bolonya. La conversa està bé, però no m’entretinc, tornaria a reproduir tots els tòpics sobre els que hem estat parlant i escrivint durant anys i que em sembla que sinó es fa un pla d’acció sobre com anar endavant haurà estat una de les pèrdues de temps més miserables dels darrers anys.

Diario Médico recull les queixes dels estudiants de Medicina sobre la seva formació. No estan contents. Volen més pràctiques, més coordinació amb els hospitals, que la medicina familiar sigui obligatòria (li diuen troncal), anglès obligatori i un currículum longitudinal de bioètica. Doncs està bé. Si a més estudien bé les assignatures bàsiques tot anirà a millor.

El Punt publica que a la Catalunya central s’ha creat un clúster per desenvolupar tecnologia punta per a les empreses. Les universitats de Girona i Vic hi són. Es vol augmentar la competitivitat i desenvolupar tecnologies que permetin obtenir productes d’alt valor afegit. Benvingut sia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació