On si Catalunya pot reeixir


Enric I. Canela

Abans he parlat de recerca sense poder polític. La meva opinió és que així costarà molt més esforç i diners ser competitius i cal tenir-ho molt clar.

Una reflexió diferent faig amb la Barcelona Graduate School of Economics (GSE) que ahir van presentar Andreu Mas-Colell, president del Patronat, i Eduard Valloy, director general. Van explicar alguns aspectes que podeu llegir a l’AVUI.

La primera cosa que cal per a l’èxit d’un projecte així és que estigui ben elaborat. Aquest és, a mi m’ho sembla, el cas. Al capdavant una persona de reconegut prestigi internacional i lideratge. Mas-Colell ho és. A més ha d’obtenir diners públics. El projecte de Mas-Colell ha sabut convèncer a patrocinadors privats.

Però hi afegeixo un petit detall. La seva feina, un cop arrenqui i assoleixi una velocitat de creuer, pot reeixir sense interferències del poder polític estatal. No dic que sigui una feina fàcil, la competència és gran, però no dependrà del trasllat de seus internacionals. No es veurà afectada per la fusió de multinacionals. Cert és que amb Barcelona capital d’un estat, alguns avantatges tindria, però la capitalitat de Madrid tindrà, per sort, menys efecte sobre el seu desenvolupament. Només dependrà de la qualitat de la feina que faci, s’haurà d’autofinançar, i de la capacitat de lideratge de Mas-Colell, àmpliament demostrada. Jo, com la majoria, penso que serà un èxit.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació