La Vanguardia de dissabte publicava unes declaracions d’Huguet sobre aspectes de la recerca, el Pacte Nacional pe la Recerca i la Innovació, les relacions entre la universitat i l’empresa, etc.

L’embolic de quina és la primera escola de negocis continua. The Economist diu que IESE (El País i El Periódico de dissabte).

Diumenge el suplement d’El País publicava: Reinventar la universitat. Deu ser l’article 3 milions sobre el tema de Bolonya. Poques coses per als que hem seguit el tema al llarg d’aquest temps i un resum, opinable, per al lector menys informat. Per cert, l’últim esborrany del decret dels ensenyaments oficials, el sotmès al Consell d’Estat abans de l’aprovació pel Consell de Ministres de la Metròpoli ja ha estat penjat al web del MEC. Varien poques coses: ja no obliguen a posar aquell horrible nom de Graduat en la branca de Ciències: Química, serà Graduat en Química, i s’han flexibilitzat algunes coses del màster per accedir al doctorat. Alguna cosa ha millorat. Jo crec que el sistema seria un èxit si els estudiants que entren a la universitat vinguessin mitjanament preparats.

ABC de diumenge, amb orgull patri, deia. La Politècnica enganxa, vol dir la de Madrid esclar. Diu que un terç dels 6.000 estudiants són d’altres contrades de l’imperi.

I dins la nostra Catalunya, l’AVUI i El Punt deien diumenge que la UOC és la primera de l’Estat a fer servir Youtube. Quina mania a comparar-se amb l’Estat. La primera de Catalunya i la n de la UE. Millor, no?

El País de diumenge ens explicava que un de cada quatre estudiants ja té una carrera acabada. No compten, em sembla, que hi ha molts que no el tenen acabat, es guarden alguna assignatura per no haver de pagar el recàrrec de segona carrera.

El País, també de diumenge, entrevistava al rector de la Universitat nacional de Colòmbia, parlava de l’Erasmus iberoamericà. No acabo de veure molts catalans acollits a aquest programa.

El País publicava diumenge que a l’Estat s’ofereixen 1.783 títols de postgrau i que es matricularan més de 15.000 persones. Una mala mitjana. I a un preu per sota mercat. Mal negoci per a les universitats. No els finança ningú.

El País (i 2)comentava l’esforç pressupostari del govern del PSOE quan als recursos dedicats a R+D aquests anys (inclòs el 2008). Jut és reconèixer-ho. El canvi respecte al govern anterior és espectacular.

Rafael Blesa cap de Neuorologia de l’Hospital de Sant Pau era entrevistat (apareixia diumenge) a La Razón. Explicava alguns aspectes de la seva visió sobre la recerca mèdica (i biomèdica). Blesa és un professional competent amb un Hospital dirigit per algú que no sap que és recerca ni que ha de fer un Hospital de primera línia per ser competitiu i competent.

Ahir dilluns Blanca Palmada feia unes declaracions a El Punt. Deia que a les aules voldria entre 15 i 30 alumnes com a mínim. Correcte, però no confondre el nombre d’alumnes d’una titulació amb els que hi ha a l’aula. Interessant comentari quan diu que el que llegeix als diaris no és que li diuen els rectors. La crec. Diu més coses i en general m’agraden. Llegiu l’entrevista.

El Economista publicava dilluns que el programa Campus en Red avança. Bona notícia, espero notar el wifi gratuït al departament. De moment només ho veig als diaris.

El Periódico publicava dilluns la carta – queixa d’un ajudant de la UAB que diu que aquesta universitat es nega a complir la LOU. Segons la carta els fa fer més docència que la permesa.

Avui El Punt i Diari de Girona parlen del futur de la Medicina a la UdG. S’impartirà lligada a l’Hospital Josep Trueta. La comissió d’experts que treballa el futur d’aquests estudis la presideix Joan Rodés.

Bernat Sòria aposta per l’R+D+i. Ho publica avui La Gaceta de los Negocios que també comenta la visió del ministre sobre les polítiques que desenvoluparà.

 

 

 

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació