Enric I. Canela

Jo crec que caldria que el Tribunal Suprem obris un procés judicial contra el ministre espanyol de Cultura César Molina.

La raó és molt simple que ha informat que el govern espanyol no té previst tornar els papers de Salamanca a curt termini. Hi ha una llei que diu que això s’ha de fer. El ministre argumenta que primer s’ha de crear el Centre de Documentació de la Memòria Històrica. Això no pot dilatar el compliment de la llei.

Imagino que si jo dic que no pago l’IRPF abans que es traspassi la gestió de l’Aeroport del Prat a la Generalitat no em servirà de res per estalviar-me la multa.

Jo imagino que, encara que aforat, el ministre ha de ser tractat igual que qualsevol altre ciutadà quan s’incompleix la llei. Seria interessant que algú més ben preparat que jo en aquests temes li posés una denúncia.

El govern de l’Estat es caracteritza per treure embolcallar-se en la Constitució per atacar el que no els agrada del que fem catalans i bascos. També per no complir la Constitució, per exemple encara no ha complert la sentència sobre el traspàs de les beques universitàries a la Generalitat.

La Constitució i les lleis estan per espantar catalans, però no per acatar-les ells que tan en parlen.

A banda d’això jo crec també que cap partit català hauria de donar el seu vot a la llei de la Memòria Històrica fins que els papers de Salamanca no vinguin. Em sembla que el botí de guerra també forma part de la Memòria Històrica. Jo des d’aquí demano que, si més no, els partits nacionalistes neguin el seu vot a aquesta llei fins aleshores.

Bé, de totes formes anirem el dia 21 al Palau Sant Jordi a dir PROU.

3 respostes a “Els ministres han d’acomplir la llei?”

 1. a 05 oct. 2007 a les 3:01 Joan Arnera

  No podem dir que ens sorprengui, l’actitud d’aquest ministre, però vaja… un dia n’explicaré alguna altra, de l’anticatalanisme del senyor.
  I naturalment, tens més raó que un sant: hi ha una llei i la llei s’ha de complir. Ara, n’hi ha tantes i tantes, de lleis que no es compleixen…
  Ens veiem al palau Sant Jordi!

 2. a 05 oct. 2007 a les 3:55 David

  Em sembla un bon plantejament: no té cap sentit fer lleis de la memòria històrica quan hi ha uns documents que tenen uns propietaris legals ben delimitats i que obren en poder de l’Estat després d’haver-los sostret a la força. A veure si alguns partits són conseqüents amb el que propugnen.

 3. a 05 oct. 2007 a les 4:19 enriccanela

  Amics de fatigues,
  Aquí la llei quan es tracta d’anar contra Catalunya no té cap importància. La constitució només contra nosaltres. El TC no defensa la constitució és un joc de partits.
  A veure si el partits nacionalistes, tots, es neguen a donar suport a la llei de la Memòria Històrica sense els papars.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació