Enric I. Canela

El dia 1 d’octubre la Generalitat va reunir personalitats econòmiques nacionals i internacionals en un organisme assessor permanent per potenciar la presència catalana al món. Segons El Periódico Jerry Wind davant la pregunta: Què ha de fer Catalunya? Va contestar “Doncs, primer decidir el que vol ser, si centre de negocis, capital biomèdica mundial o ciutat turística, i després centrar-hi tots els esforços”.Jerry Wind va confessar que el primer que li ve al cap al parlar de Barcelona és “una ciutat de vacances”, però, en segon lloc, “la cultura i la creativitat”. En tot cas, recomana apostar per una activitat única –com va fer Bòston amb la medicina i la universitat– i abocar-s’hi amb una aliança público-privada, així com comparar-se menys amb Madrid perquè “si no vénen diners de la capital, se’n pot anar a buscar a Londres o a Nova York”.

Jerry Wind és professor de la Universitat de Wharton, als Estats Units. Wind és un dels més reconeguts especialistes en màrqueting del món.

No sé si la Generalitat decidirà fer cas del professor Wind, però Barcelona prefereix apostar per fer festes multitudinàries i ser la seu de festes d’acomiadament de solter de britànics de vol barat. Això últim, per cert, es veurà afavorit per la magnífica tasca d’AENA, d’Iberia i de la ministra Álvarez. Amb aquest esperit de colònia supeditada a la metròpoli que omple l’ànima de la majoria dels nostres governants competirem, amb tenint les de perdre, amb Cancun.

3 respostes a “Fem l’aposta pel coneixement? o no?”

 1. a 04 oct. 2007 a les 6:54 joliu

  I tant que li faran cas. Ja ho fan.
  Tot està pensat per els turistes.

 2. a 04 oct. 2007 a les 6:54 joliu

  I tant que li faran cas. Ja ho fan.
  Tot està pensat per els turistes.

 3. a 04 oct. 2007 a les 8:23 enriccanela

  Joliu,
  Tens raó, però encara tinc l’esperança que el Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació pugui fer girar algunes coses. Si més no lluitem.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació