Enric I. Canela

El dia 1 es va inaugurar el curs universitari a al Universitat d’Oviedo. La ministra d’Educació i Ciència Mercedes Cabrera va pronunciar el tradicional discurs (el podeu llegir aquí). Un discurs relativament curt.

A poc de començar va dir: Fa 30 anys amb prou feines arribava a 250.000 el nombre d’universitaris i avui són gairebé 1.500.000. El nostre percentatge de titulats universitaris està per sobre de la mitjana|mitja de l’UE i de l’OCDE.

Va aprlar d ela nova LOU que crea un marc amb més autonomia cosa serà molt millor per a les universitats. També del nou decret que regula les titulacions de grau, postgrau i doctorat adaptades al model de Bolonya i que ara està en fase d’informe pel Consell d’Estat.

Va dir que hi haurà més beques, més ajuts per als Erasmus, préstecs renda. També que s’han aprovat els decrets d’acreditació i a professor funcionari.

No es va oblidar del nou Pla Nacional d’R+D+i 2008-2011 i va dir que en ell les universitats juguen un paper central.

Va acabar dient: El nou marc normatiu amb què s’obre aquest curs 2007-2008 constitueix una excel·lent oportunitat perquè les nostres universitats siguin més obertes, més independents, àgils i flexibles; perquè puguin afrontar millor els reptes que imposa la societat del coneixement; perquè tinguin un major marge de maniobra a l’hora de contractar els seus professors entre aquells que hagin acreditat públicament la seva vàlua; perquè puguin dissenyar la seva oferta de títols. Universitats més competitives, que apostin en ferm per la investigació i la transferència dels seus resultats. Universitats, finalment, que responguin d’una manera més directa a les demandes de la nostra societat i que estrenyin encara més els seus vincles amb ella.

Llàstima que dubti del final, sense haver canviat la governança de les universitats i haver donar més autonomia no sortirem del pou. Avançarem però els altres avançaran més ràpid.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació