El Segre publica avui que els degans de Medicina catalans han fet un front comú pel que ells consideren la discriminació de la UdL. El tema és complex perquè la UdL rep només el 32% d’estudiants del districte català. Caldria prendre’s el tema molt seriosament perquè les places actuals de la UdL o les de la UB, tant és les paguem amb els nostres impostes i a hores d’ara ningú no ret comptes per l’ús d’aquests diners. Jo el que no tinc ganes de pagar són els estudis d’altres zones. Ja tinc prou amb el que em prenen amb els impostos que no retornen. Soc solidari per nassos però no voldria incrementar la meva solidaritat creant noves places on sigui si no són per als estudiants del districte català.

I parlant de Medicina llegeixo al web, plana de notícies, de la UdG una notícia que reprodueixo perquè em sembla que d’aquí uns dies no sortirà a aquesta adreça. Diu així: La UdG presenta a la comunitat mèdica el projecte dels estudis de Medicina.

Avui a 2/4 de 8 del vespre a la sala d’actes de l’edifici Mercadal (Pl. Jordi de Sant Jordi, 1) tindrà lloc la presentació del projecte dels estudis de Medicina a Girona a la comunitat mèdica.
Intervindrà la rectora, Anna M. Geli; Carme Carretero, vicerectora de Política Europea i Internacionalització de la UdG i presidenta de la Comissió Tècnica pels estudis de Medicina a la UdG; i Wifred Ricart, director de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta i membre de la Comissió Tècnica pels estudis de Medicina a la UdG.
Després de la presentació s’obrirà un debat sobre els temes exposats.

Molta sort en el projecte. El que he dit per a la UdL val per a la UdG (i per totes).

Ahir parlava en aquest bloc de la denúncia de la CAL sobre la manca d’aplicació de la Llei de Política Lingüística i de la LUC (aprovada al 2003) pel que fa a exigir el català al professorat universitari. Avui El Punt publica que la Generalitat no renúncia a exigir el nivell C al professorat. El Mundo també recull breument la notícia. La cosa té mala solució mentre el català no sigui la llengua pròpia de l’estat català. Aleshores s’acabarien els problemes. I que no diguin els ocells de mal albir que ens quedarem aïllats sense visitants, etc., etc. En català també vindran els estudiants estrangers a fer la tesi. Aquest país té massa progressista poruc que no vol canviar res, no és diu a això ser conservador?

El Mundo parla de i amb Juan Vázquez, rector de la Universitat d’Oviedo, en el seu comiat com a president de la CRUE. Ahir vaig fer alguns comentaris en aquest bloc. Vaig dir que m’agradava Juan Vázquez. Crec que ha fet bona feina “gestionant rectors”, cosa que no és fàcil.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació