Enric I. Canela

Avui César Antonio Molina s’ha permès el luxe de dir a Frankfurt (1, 2, 3 i 4) que la devolució dels “papers de Salamanca” als particulars de Catalunya “es farà al més ràpidament possible” i ha assenyalat que aquesta devolució es farà “complint la llei”.

Es veu que ara calen comissions i procediments per tornar als ciutadans de Catalunya als que els van robar els seus documents i se’ls van endur a Salamanca com a botí de guerra.

La LLEI 21/2005, de 17 de novembre, de restitució a la Generalitat de Catalunya dels documents incautats amb motiu de la Guerra Civil custodiats a l’Arxiu General de la Guerra Civil Espanyola i de creació del Centre Documental de la Memòria Històrica. («BOE» 276, de 18-11-2005.), deixa molt clar el procediment a seguir per a la restitució de la documentació. Ho podeu llegir i ho veureu amb claredat. Potser estic equivocat, soc químic, però l’únic procediment requerit és la instrucció d’un procediment previ destinat a acreditar, per part dels interessats, l’existència d’un interès legítim en la devolució dels documents.

És evident que el govern espanyol del PSOE no vol complir la llei perquè això li pot comportar alguns problemes davant la salvatge oposició del PP i més tenint en compte que Catalunya és sempre un arma electoral que utilitza el PP para atacar al govern.

El president espanyol especula amb Catalunya i l’engany ha estat la política sistemàtica emprada aquests anys. Ara l’interessa no complicar-se la vida amb l’evident atac que es produiria si fes el que li toca, complir la llei aprovada per les Corts espanyoles. Una vegada més confonen Catalunya amb un urinari.

Torno a dir el que ja he reiterat altres cops (1 i 2). Seria una vergonya que partits polítics catalans donessin suport a la Llei de la Memòria Històrica sense el retorn previ dels papers de Salamanca.

Opino que, de fer-ho, enganyarien als votants catalans que han dipositat la seva confiança en ells. L’ètica a democràtica impedeix trair als catalans en base a no sé exactament quina mena de beneficis. Potser seria una bona manera de començar a recuperar la confiança dels ciutadans.

No li fa tanta il·lusió al president espanyol aprovar aquesta llei? Doncs que abans compleix la seva paraula i, el que és més important, que obeeixi la llei que ell mateix va fer aprovar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació