Més beques per a Catalunya?


Enric I. Canela

Sembla, segons El Periódico, que d’aquí pocs dies tindrem una mitja bona notícia. El Consell de Ministres podria aprovar la reforma del sistema de concessió de les beques universitàries, modificant els barems i assignant tres trams. Un, el més baix, per a rendes més modestes, a càrrec de l’Estat. Un segon a mitges. L’Estat esperaria la concessió per part de la Generalitat i hi posaria una xifra igual a la posada per la Generalitat en aquest segon tram. I un tercer tram, per a les rendes més altes, a càrrec de la Generalitat.

El problema, a Catalunya caldrà gratar-se la butxaca per pagar una cosa que ja hem pagat amb el impostos. Com sempre paguem dues vegades, però si més no l’Estat no impedirà una política pròpia de beques de la Generalitat. Veurem fins a on pot arribar una Generalitat que, com escrivia abans, diu que no té diners, almenys per mantenir els centres de recerca. Una economia massa dependent de la construcció.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació