Enric I. Canela

Ahir escrivia en aquest bloc sobre l’amenaça de què el govern només incrementi un 2% el pressupost destinat a instituts i centres de recerca, per sota de l’IPC. Com deia això és un autèntic cop baix a la recerca de Catalunya i pot deixar tocats de mort un conjunt de centres en creixement. El temps perdut no es recupera.

Avui La Vanguardia li dedica en la segona pàgina un “creemos que…” (comentari editorial, que titula “No es pot estalviar en R+D”. Després d’analitzar i criticar, breument la situació, acaba: Caldrà esperar a què altres empreses segueixin el camí de Merck i posin en evidència el nostre escàs atractiu?

Esperem una ràpida rectificació del govern pel bé del país. S’evitaria la destrucció del que ha costat tant d’aconseguir.

2 respostes a “Recerca sense pressupost, recerca morta”

  1. a 15 oct. 2007 a les 9:14 Elies

    Enric, realment és una notícia molt i molt preocupant. Enlloc de catapultar la nostra recerca, sepultar-la! amb la incompetència habitual, el silenci polític i els tripijocs pressupostaris. Però és ben bé el que has dit en algun post. Mentre vegin la universitat com una FP avançada… no hi haurà res a fer.

  2. a 15 oct. 2007 a les 10:55 enriccanela

    Avui passat el dia amb un trobada amb representants de l’espai iberoamericà i he estat parlant amb dos rectors catalans, estan que bufen. Demà a la tarda hi ha Consell Interuniversitari de Catalunya i veure que passa. La cosa no va gens bé.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació