La Vanguardia tracta avui de la reunió del Consell Interuniversitari de Catalunya del dimarts. Segons el diari els rectors suavitzant la seva crítica i cerquen consens amb el conseller Huguet. El que diuen els rectors són, segons Blanca Palmada, coses assumibles dins els criteris fets públics el 8 d’octubre. La setmana vinent en una reunió amb els vicerectors ja s’hauria de presentar una proposta de programació de les noves titulacions.

La Gaceta de los Negocios (i 2) fa referència al llibre de l’OCDE La Educación Superior y las Regiones: globalmente competitivos, localmente comprometidos. Un llibre que tinc des de fa uns dies i que haig de llegir. No cal fer gaire comentaris sense llegir el llibre, però en tot cas ja us podeu imaginar de què va. La importància de la formació en el desenvolupament regional. L’anàlisi del diari no està gens malament, explica el que hauria de fer la universitat. Només oblida que la universitat no és quelcom que mengi de l’aire i que les agendes de les universitats depenen de coses que, pel que sembla, ningú està disposat a fer (o a canviar).

El Economista ens recorda una vegada més sense dir-ho, que Madrid és la prioritat de l’empresa gràcies a l’eficaç política de desertització de Catalunya desenvolupada pel govern espanyol. Publica que el centre mundial d’R+D per desenvolupar videojocs Elctronic Arts (EA) s’instal·larà a Madrid. Hi havia vuit ciutats candidates. L’empresa té al seu a Califòrnia. Doncs felicitem a Madrid, malgrat tot estan fent bé la feina.

Lligat amb aquesta notícia es pot llegir a l’AVUI com Catalunya va perdent pes específic pel que fa a grans empreses i a facturació. La culpa, segons, el professor d’ESADE Josep M. Comajuncosa és la deficiència en les infraestructures. Clar que aquest empresaris no podran visitar la Sagrada Família però a canvi no tindran el risc de ser atropellats per una bicicleta quan baixen de l’autobús a la Diagonal. Tampoc gaudiran de l’aire net que tindrem de la mà fèrria de Francesc Baltasar I, l’intervencionista, home d’exquisida polidesa en la defensa dels seus arguments.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació