El diari AVUI publicava ahir que les patronals i els sindicats reclamen un comissionat que es dediqui específicament a la Formació Professional i agafi les competències de Treball i Educació. El problema, segons els experts, és que actualment manca eficàcia. No soc un expert en el tema, però els resultats fins ara no són massa bons, tot i que, al meu parer, el problema no és de com funcionen ara, sinó de com funciona el sistema educatiu. Encara que algú pugui considerar que no és democràtic, la selecció de les persones en funció de les seves capacitats, la seva vocació per l’estudi, les seves qualitats ha de fer-se abans. A banda, cal posar els recursos necessaris, molt més dels actuals. El model alemany és el que caldria seguir.

El País ens donava la inesperada notícia. Segons el MEC Arquitectura durarà cinc anys. Sembla mentida que s’hagi gastat tanta tinta en discutir les coses obvies. Els col·legis professionals s’avorreixen i es dediquen a negociar la llei de la gravetat.

La Gaceta de los Negocios donava la gran notícia que els departaments de recursos humans de les empreses madrilenyes contribuiran al disseny de les noves titulacions mitjançant una plataforma de discussió amb les 16 universitats d’aquella comunitat, i s’acomplirà així el que demana el procés de Bolonya. El meu escepticisme és descriptible.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació