L’espoli dels papers


Enric I. Canela

Aquesta tarda he estat a l’acte organitzat al Palau Sant Jordi per la Comissió de la Dignitat. Tinc poc ull per comptar assistents, però estava ple, feia goig. TV3 diu que 12.000 persones. Molta gent coneguda de CDC, UDC, ERC i ICV, del PSC poca, normal, la consellera Tura i el conseller Maragall. Segurament amb els del  PP veient la Fórmula I per Tele5, portser algun per TV3.

L’acte ha estat emotiu. Destacable, el que ha explicat Josep Maria Terricabras i que ja sabíem. Un govern espanyol, presidit per en Rodríguez Zapatero, que tracta l’espoli dels papar que es guarden, teòricament, a l’Arxiu de la Guerra Civil de Salamanca, com un conflicte, sense reconèixer que va ser un robatori i no un conflicte entre administracions. Un president de govern que va prometre retornar els papers i no ho ha fet, com tantes coses que promet i no fa. Van aprovar una llei al 2006 i no la compleixen.

Per no dir el que no és cerco les paraules al diccionari. El significat de la paraula llei. Vol dir: Norma jurídica de caràcter general i obligatori, dictada pels òrgans que tenen atribuït el poder legislatiu. També cerco delinqüent, veig que hi diu: Persona que delinqueix o comet un delicte. Busco delicte, hi diu: Infracció de la llei. Busco còmplice i resulta que significa: Persona que ajuda algú a cometre un delicte.

Sort que el president espanyol és un home de paraula, sempre compleix el que promet. I sort que el govern espanyol tot ho compensa amb eficàcia. Només cal veure el tema del TGV i Rodalies. L’únic que importa és la Zfoto. Quin govern. Què fem a Espanya?

Que cadascú tregui les seves conseqüències.

2 respostes a “L’espoli dels papers”

 1. a 22 oct. 2007 a les 2:11 joliu

  Si no ho entès malament en alguna banda el PSC ha votat a Madrid contra la devolució dels papers.
  Ens ho pots aclarir? La Chacón hi ha votat en contra?

 2. a 22 oct. 2007 a les 5:42 enriccanela

  El dia 9 d’octubre el Boletín Oficial de las Cortes Generales – Congreso a la pàgina 16 publica: Interpelación formulada por el Grupo Parlamentario de Esquerra Republicana (ERC), sobre las medidas a adoptar por el Gobierno para dar cumplimiento a los compromisos adquiridos para ejecutar la Ley 21/2005, de 17 de noviembre, de restitución a la Generalidad de Cataluña de los documentos incautados con motivo de la Guerra Civil custodiados en el Archivo General de la Guerra Civil Española y de creación del Centro Documental de la Memoria Histórica.
  El mateix Boletín recull el dia 16 la discussió del tema, totes les intervencions. Estaven d’acord ERC, ICV i CiU, i a la votació es van quedar sols, 15 vots. Va haver una sèrie d’esmenes de matisos, però crec que la cosa va quedar en res. Pel que sembla Teresa Cunillera i Daniel Fernández van parlar en nom del PSOE, faltaria més, i van manifestar-se contra la proposta perquè ja hi ha una llei de retorn (la que incompleix el govern espanyol) i van presentar una esmena alternativa que no va ser acceptada per ERC. PSOE, inclós PSC naturalment, i PP van votar com un sol home (o dona). España: Una, Grande y Libre.
  El que no puc dir és si la ministra Chacón estava o no, perquè a vegades, quan no hi ha risc de perdre una votació, els ministres no hi són tots. Ara noi tinc cap dubte del que hauria votat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació