La Vanguardia recollia el dissabte la presentació del Parc de Recerca de la UAB. Va ser present el president Montilla que va dir que l’any 2010m assoliríem el 2% del PIB destinat a R+D. També ho recollia El País

Cinco Días destinava dissabte espai a parlar e les relacions universitat empresa. D’una manera diferent, les universitats corporatives que s’implantaran de forma general a Espanya seguin el model dels EUA. La primera a Espanya fou la d’Unión Fenosa. Les empreses principals de l’Ibex ja les tenen si bé en estats poc desenvolupades.

La Vanguardia publicava dissabte que una dona, especialista en Humanitats es la nova presidenta de la Universitat de Harvard. Substitueix a un economista. Segons el diari pot ser considerat com un triomf del feminisme, però també del nou paper de les Humanitats.

L’AVUI del diumenge parlava de què la innovació està assegurada i ho eia en base al conjunt de Parcs Científics i Tecnològics instal·lats a Catalunya. Clar que el mateix diari diu que no hi ha relació universitat empresa sense una política pública darrera i, jo dic, malgrat els parc o hi ha política pública darrera.

El Segre publicava diumenge una entrevista amb Montserrat Torné, directora general de Recerca del MEC. Diu que Lleida i la UdL han de fer encara més recerca. El MEC invertirà en el Parc Científic i Tecnològic de la UdL.

La Vanguardia parlava diumenge de com evoluciona la construcció del sincrotró. La inversió prevista en la primera fase és de 201 milions d’euros.

El País publica avui un reportatge sobre els recursos docents a Internet. Cada vegada més universitats pengen materials per als estudiants a la xarxa. L’OCDE deia que més de 300 universitats tenen uns 3.000 programes d’accés lliure. L’article val la pena perquè dóna algunes guies. Estudiants poden trobar coses i els professorat aprendre d’altres experiències.

A La Vanguardia Jaume Baguñà publica una excel·lent carta de resposta crítica a les imbecil·litats que sobre el nacionalisme diu Francesc de Carreras. Felicitats Jaume.

El País, per no perdre el costum d’aquests dies, publica un altre article sobre les noves titulacions davant la imminència de l’aprovació del Reial Decret. Segurament divendres l’aprovaran. Envairà el govern les competències de la Generalitat? No ho dubteu, una vegada més l’estatut serà trepitjat i la Generalitat es convertirà en el tràmit necessari, però només pagarà, no revisarà els continguts sinó vol enfrontar-se amb les universitats en fer-les fer dues vegades la feina. El control dels continguts el farà l’ANECA, no l’AQU. Espero equivocar-me. Dedica un petit espai a la necessitat de més recursos. La demanda d’Ángel Gabilondo, el reconeixement de Félix Garcia Lausín.

La Vanguardia publica avui un article, amb preguntes a set professors, sobre els problemes de l’educació. La impunitat dels estudiants. És queixen i amb raó de què la societat els ha privat de l’autoritat. I així anem.

El País publica una entrevista amb el premi Nobel d’economia Robert Mundell. Diu que el gran forat de l’educació. L’altre dia parlava en aquest bloc. Diu que els joves no surten preparats per anar a treballar.

Cinco Días parla de la biotecnologia i com aquestes empreses cerquen capitals. La Farmàcia ha d’apostar per les biotecnologies per aconseguir productes innovadors. Ho acompanya amb un article del director acadèmic del màster de Gestió de la Biotecnologia del IE Business School.

Expansión parla de receptes per a la innovació. Els ministeris d’Economia i Indústria estudiaran l’eficàcia de les mesures fiscals en suport de l’R+D+i. De moment es beneficien de forma similar les grans empreses que les petites i mitjanes. No està gens malament si es té en compta la diferència de mitjans a l’hora d’organitzar-se per aconseguir les desgravacions fiscals. A veure que en surt. Jo crec que cal un esforç especial de Catalunya per aconseguir recuperar el que la gasiveria de Solbes ha començat a desaparèixer. Les campanyes polítiques han dels nostres partits han d’anar en aquesta línia.

Josep Castells i l’IUCT torna a aparèixer a la premsa. Expansión informa de què innova en el mercat del biodiesel. Aprofita això per parla de l’empresa. Un bon projecte, ben portat per una persona que té les idees clares.

La Razón explica, amb base científica, que les femelles aprenen més ràpid que els mascles. Sempre les he preferit. Coses de cromosomes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació