Enric I. Canela

Llegeixo a Comunicació21 el següent:

El rector de la Universitat de Barcelona, Màrius Rubiralta, i el president del Grupo Planeta, José Manuel Lara, van formalitzar ahir l’acord entre l’Institut de Formació Contínua, IL3-UB i l’Escola d’Administració d’Empreses (EAE) del Grup Planeta, per a la creació de l’Online Business School, la primera escola de negocis en línia en llengua espanyola. L’Online Business School es proposa com a objectiu principal formar directius i professionals i ofereix programes de formació de postgrau en l’àrea de gestió empresarial (Executive MBA, programes en direcció general i màsters especialitzats en diversos àmbits de la direcció funcional), dissenyats d’acord amb les directrius del nou espai europeu d’educació superior. Les bases d’aquesta iniciativa són la innovació, la qualitat i la internacionalització conjuntament amb la flexibilitat que ofereix l’aprenentatge virtual.

Aquesta notícia també la recull el diari AVUI.

Fa molts anys que la UB, a través del que es ve a denominar Grup UB, i el Grupo Planeta han estat mantenint diferents relacions. Ja fa bastants anys van començar a treballar junts en un projecte d’ensenyament a distància. Aleshores amb molt paper i poca xarxa. temps de poca fiabilitat per al treball on-line. La UB participava a través de Les Heures, el que avui és IL-3-UB. Ja he dit algun cop que no em va agradar el canvi de nom pel que representa de pèrdua de marca; sempre m’han agradat més els noms, no massa llargs, que evoquen alguna cosa, els prefereixo a les sigles fredes. Bé, aleshores va ser un MBA. Aquell projecte, malauradament, no va acabar massa bé. No sé si el mercat estava prou preparat. Lara sempre ha estat un home intel·ligent amb un bon nas per als negocis. Espero que no s’equivoqui. Hi ha un bon mercat per a aquest tipus de ensenyament. No es tracta de competir amb les escoles de negoci presencials. De fet El Grupo Planeta és propietari d’EAE des de fa una mica més d’un any. Sembla que la compra la va fer per enfortir l’ensenyament on-line. La aliança entre Planeta i la UB està feta pensant en l’Amèrica de parla espanyola.

Per altra banda, el director d’EAE, Alfonso Cebrián, és un professional molt competent. No sé quina serà l’estructura de la que es dotarà aquest nou projecte però difícilment puc imaginar EAE sense la personalitat de Cebrían, persona a la que tinc afecte personal.

Crec que Marius Rubiralta ho ha fet bé. Aquest espai s’havia de cobrir adequadament. La UB té un bon potencial per fer-ho i ho farà bé sempre que sàpiga escollir el professorat més valuós, en té, però l’ha de seleccionar amb criteris allunyats d’alguns lobbies que es mouen per alguns espais de la meva estimada universitat.

EAE està adscrita a la UPC. Imagino que seguirà igual, adscrita a la UPC per impartir la diplomatura d’Empresarials, no sé com seguirà després de la reforma derivada del procés de Bolonya, si bé per a aquest nou negoci funcionarà lligada a la UB.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació