Ahir al matí ho comentava en aquest bloc. La UB, a través de IL-3, i Grupo Planeta, a través de EAE, han creat la primera Escola de Negocis en línia de l’Estat. La premsa ho recollia ahir (AVUI, El País, El Punt, El Periódico, Segre, Diari de Girona, La Razón, Expansión (2 i 3), La Gaceta de los Negocios). No em reitero. Simplement m’alegra la notícia i felicito al rector de la UB Màrius Rubiralta. Ara cal fer-ho bé. Què tingui tant ressò com ha tingut a la premsa. Allà, a IL-3, està Ramon Alemany, ell sap fer les coses amb eficàcia.

I més d’Escoles de Negocis. La Vanguardia parlava d’ESCI (Escola Superior de Comerç Internacional). Molt bona Escola adscrita a la UPF.

Expansión parlava d’Advancell. Advancell és una empresa creada a partir de la recerca de la UB, de Biologia Cel·lular de la Facultat de Biologia, Senen Vilaró, el seu creador ens va deixar amb una mort prematura, però la seva feina ha reeixit. Està començant a fer-se un lloc important en el món de la nanomedicina. Les empreses farmacèutiques compten amb ella.

La feina dels ex-polítics. Josep Piqué va deixar l’activitat política i ara fitxa com a professor d’ESADE (Cinco Días, Diari de Tarragona, Expansión)

El Punt recollia una reunió entre Huguet i els directors dels centres de recerca del país en els que els hi deia que l’augment de pressupost estaria entre el 7 i el 8% global però que en alguns casos podria arribar al 10%. Va parlar de contractes programa i de finançament a través del MEC. No se’n surt. Què hi farem.

Cinco Días deia que l’ocupació en R+D+i creix un 35%. Això no està gens clar segons el diari. Bé és una dada que cal explicar. Un raó podria ser la incorporació dels becaris a la Seguret Social. Probablement.

2 respostes a “Notícies de premsa d’Universitats, Recerca i TIC del 25 d’octubre”

  1. a 26 oct. 2007 a les 2:41 Toni

    L’Avui publica a la secció Diàleg un article de l’exdirector general de Recerca, Francesc Xavier Hernàndez. El titula La reculada de la recerca. Si et sembla bé, trobaria interessant que el comentessis.

  2. a 26 oct. 2007 a les 3:21 enriccanela

    Si. Ho faré. M’he confós i he posat 26 al títol quan era 25. Ara reparo “l’errada”.
    Gràcies.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació