L’elecció del rector


Enric I. Canela

La modificació de la LOU ja porta polèmica. La Universitat de Sevilla està celebrant Claustre per decidir si el rector el tria el Claustre o, com fins ara, el conjunt de la comunitat universitària. O llegeixo a Ibercampus. La nova LOU deixa en mans del Claustre aquesta decisió. Aquest és el primer espectacle que té lloc després d’aquest canvi tan poc intel·ligent. Quin error el del govern espanyol de deixar això així. No va haver res a fer. Jo ho hagués deixat com està, mal per mal…

El calia haver fet era treure de la universitat aquesta elecció. Canviar el model totalment. Es podia haver deixat en mans d’un Claustre diferent del d’ara, però dotant al rector de la capacitat de triar tots els càrrecs i fent un consell social fort, amb un retiment d comptes real.

Aviat s’aniran produint claustres a Catalunya per decidir el tema. Pèrdua de temps i discussions inútils. Canvis per no millorar res.

4 respostes a “L’elecció del rector”

 1. a 30 oct. 2007 a les 6:37 Lídia Pelejà

  Enric,
  doncs sobre això que dius, a la UPF ja es comença a moure alguna cosa:
  resulta que pel campus intern de la universitat s’està fent com una elecció virtual sobre quin ha de ser el tipus d’elecció: si per assemblea i per “sufragi universal”.
  Resulta doncs, que ara hi ha una desiformació pel que fa a l’opció de sufragi Universal -és a dir, que tota la comunitat universitaria elegirà el rector que vol- però no es parla en cap moment de quin seran els % que pertoquen a cada col·lectiu -30% alumnes, 50 professors, i 20 personal de la UPF- i les organizacions d’estudiants ja han posat el crit al cel perquè s’està fent tot molt mal fet.
  Em sembla raonable el que diuen.

  Salutacions

 2. a 30 oct. 2007 a les 10:44 David

  Penso que el Consell Social, per la seva naturalesa, hauria de quedar fora de les mans del rector. Una cosa és que tingui les mans lliures per poder governar, i l’altre que allò es converteixi en el seu regne particular, cosa que malauradament podria passar en més d’una universitat a la vista dels precedents.

 3. a 30 oct. 2007 a les 11:57 enriccanela

  Lídia,
  El tant per cent de professorat ha de ser sempre superior al 50%. Mira’t la LOMLOU. Jo no sé que diuen, però en general els sistemes assamblearis no funcionen. Jo crec que els estudiants hjan d’estar implicats en tots els sitemes d’avaluació, de control, però no de govern. Dif´cil d’explicar en un comentari, però et podria convèncer.

 4. a 30 oct. 2007 a les 11:58 enriccanela

  David,
  El consell social ha de ser l’òrgan de control de la societat i el rector li hauria de retre comptes, en cap cas ha de quedar en mans del rector. Altrament el que és, és una conya.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació