Enric I. Canela

Avui la premsa (La Vanguardia, El Punt, AVUI, El País) recull que la UB, la UAB i la UPC han decidit no posar en funcionament les titulacions adaptades a Bolonya. Aparentment s’ha trencat la unitat dins l’ACUP ja que la UPF i la URV si presentaran entre tres i cinc titulacions noves o adaptades. Sembla, segons aquestes informacions, que rectors i vicerectors ja s’han reunit diverses vegades amb el Comissionat sense que de moment s’hagi arribat a cap conclusió respecte al futur mapa de titulacions ni en quant als criteris que han de servir per confegir-lo. Segons la informació d’aquests diaris, els rectors, que es van reunir dilluns amb la comissionada Blanca Palmada, creuen que la situació està pitjor que mai, que el govern ha de governar i fixar criteris clars per tal que ells puguin proposar titulacions i definir un mapa. Consideren que al Consell Interuniversitari de Catalunya van a perdre el temps. Es queixen de manca de formes, de què la informació els arriba per la premsa o a través de mitjans indirectes. Diuen que el problema de fons és que si les decisions es prenen amb criteris polítics, després que no es demani excel·lència, qualitat i eficiència. Diuen que la programació és una competència del govern que ningú no discuteix (bé si que ho discuteix el govern espanyol amb els seu últim decret sobre titulacions). Els rectors estan empipats, desanimats i desmoralitzats, critiquen la incompetència del Departament d’Universitats i l’actitud del Comissionat. Malgrat que la proposta era que les universitats prenguessin la iniciativa i presentessin titulacions, no ho volen fer ja que fins al 12 de novembre no està previst que s’aprovin els criteris.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació