Trobada independentista (I)


Enric I. Canela

Normalment no hagués copiat aquest article en el bloc, però ho faig per raons òbvies.

Del diari El Punt

El president d’ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, es va reunir ahir en un hotel de l’Eixample de Barcelona amb tres representants de la Plataforma per la Sobirania, un corrent de CDC partidari del pacte amb ERC i de fer una consulta autodeterminista. A la trobada, hi van assistir Enric Canela, Narcís Oliveras i Víctor Terradellas, el líder d’aquest sector, amb el qual el vicepresident de la Generalitat va trobar una coincidència d’objectius. La trobada va tenir lloc el mateix dia que Artur Mas presentava oficialment el logo de la Casa Gran del Catalanisme, que presidirà a partir d’ara les portes de vidre de la seu de Convergència al carrer Còrsega de Barcelona. Aquesta plataforma critica la laminació de què va ser objecte l’Estatut aprovat al Parlament el 30 de setembre del 2005, que Mas va pactar el 21 de gener del 2006 a La Moncloa.

A la trobada es va analitzar la situació del país, no tant en clau electoral i de partits sinó d’encaix internacional d’un futur Estat independent. En aquest sentit, els assistents van coincidir que Catalunya ja és de les poques regions europees amb un procés pendent de culminació, al costat d’Euskadi, Escòcia i Flandes. També van veure positiu el creixement de la consciència sobiranista i la possibilitat que encara creixi més, la qual cosa pot derivar en l’obtenció d’un Estat propi que, també van coincidir, hauria d’oferir un marc de benestar i d’igualtat d’oportunitats.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació