Trobada independentista (II)


Enric I. Canela

Com abans: Normalment no hagués copiat aquest article en el bloc, però ho faig per raons òbvies.

Del diari AVUI

Carod i la plataforma sobiranista de CDC acosten posicions

Sandra Arenas

Josep-Lluís Carod-Rovira es va reunir ahir amb tres representants de la Plataforma per la Sobirania, el corrent de CDC que aposta obertament per la independència i per un pacte de govern amb Esquerra. Durant la trobada, que les dues parts van considerar profitosa, van acordar treballar “amb complicitat” per aconseguir una majoria social a favor de la independència. Per part de la Plataforma hi van assistir el promotor, Víctor Terradellas, Enric Canela i l’exconseller de la federació nacionalista Narcís Oliveras.

“No me llamo José Luis”

La reunió, que va durar més d’una hora, va servir per analitzar la situació política i per constatar el creixement de l’opció sobiranista. Els representants de la plataforma van plantejar a Carod la seva aposta de pactar amb els republicans, però el president d’Esquerra va insistir a deixar al marge les sigles i els partits i a centrar la conversa en el vector més social. També van parlar de l’actualitat nacional d’Escòcia, Flandes i Euskadi, i es van emplaçar a treballar plegats i sumar esforços.

Durant la conversa, que va tenir lloc en un hotel cèntric de Barcelona, Terradellas va aplaudir el posicionament de Carod al programa Tengo una pregunta para usted de TVE, en què el president d’Esquerra i conseller de la Vicepresidència va defensar amb fermesa que “yo no me llamo José Luis”. El que no es va tractar és la proposta de Carod de convocar un referèndum l’11 de setembre del 2014.

Aquesta reunió s’emmarca en la roda de contactes que Carod fa amb entitats sobiranistes. A mitjans de setembre va intercanviar posicions amb Alfons López Tena, el president del Cercle d’Estudis Sobiranistes. La plataforma sobiranista de CDC compta amb 500 militants adherits.

2 respostes a “Trobada independentista (II)”

 1. a 31 oct. 2007 a les 5:08 Joan

  Celebro aquesta trobada, sobretot després que en Ridao fiqués la pota-no es pot dir d’altra manera- dient que ERC mai faria un Front Patriòtic amb CiU. Jo crec que ERC ha de saber trobar el seu camí i, a partir d’aquí, pactar amb qui cregui més convenient en cada moment. És la millor manera per no esdevenir una força sucursalista de cap dels dos grans partits, el perill constant d’Esquerra.

  PD: Felicitats pel blog, el llegeixo sovint malgrat no escriure comentaris.

 2. a 31 oct. 2007 a les 5:22 enriccanela

  Joan,
  Gràcies per la felicitació.
  Evidentment el futur és que posem per davant el que ens uneix als independentistes. Després, independents, decidirem quin model de societat volem. I tot sigui de pas, no veig grans diferències de visió social, personals, entre Carod-Rovira, Manel Balcells, etc. i jo. No crec que per aquesta via es trenqui res.
  Veurem en quin moment les coses se’ns tornen més favorables. Personalment faré el que calgui.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació