Enric I. Canela

L’AVUI i El Punt ho recullen avui. La Comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, va anunciar ahir la intenció del govern català de recórrer al Tribunal Constitucional contra el decret d’ordenació universitària, aprovat per l’executiu de José Luis Rodríguez Zapatero divendres passat, si no es modifiquen els articles referits a la qualitat universitària i a la programació. El conseller d’Universitats, Josep Huguet, ha enviat una carta a la ministra d’Educació, Mercedes Cabrera, en què li exposa la seva oposició al decret perquè envaeix competències de la Generalitat.

El departament d’Innovació, Universitats i Empresa instarà el govern a presentar un requeriment d’incompetència contra el decret d’ordenació d’ensenyaments universitaris aprovat divendres passat pel consell de ministres. El comissionat d’Universitats, depenent de la conselleria, considera que la norma estatal (que fixa les directrius per adaptar les titulacions a l’espai europeu d’educació superior) és “encara més restrictiva” que la llei d’universitats de la qual deriva i que envaeix competències de la Generalitat pel que fa a programació universitària i a avaluació de la qualitat, en què el govern té competències exclusives.

Ja ho he dit en aquest bloc: Cal rebel·lar-se per recuperar les competències. Felicito a Blanca Palmada per la fermesa que demostra. Crec que Huguet també està en la mateixa línia. Tot i que no coincideixo sovint en la seva visió de la universitat i la recerca, no dubto de la seva convicció nacionalista. Em fa més por el tacticisme espanyolista del conjunt del govern. Trobo a faltar un posicionament dels rectors, de l’ACUP en el seu conjunt. Les seves discrepàncies, lícites, davant del comissionat per a Universitats i Recerca, no poden mai amagar que les universitats són de Catalunya i que han de servir al país. No poden oblidar que hi ha vigent un Estatut que ens dóna aquestes comptetències. No ho pot oblidar ningú.

Voldria un clar moviment en defensa de les nostres competències.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació