Enric I. Canela

Atesa la mala gestió que s’està fent a Catalunya de l’R+D+i no podia ser altrament. La Comunitat de Madrid, com ja he denunciat diverses vegades, ens passa la mà per la cara. Podeu llegir a Madri+d, realitat que envejo, com el sistema madri+d facilita l’accés a dos documents relacionats amb la planificació i avaluació de les activitats de ciència, tecnologia i innovació a nivell estatal, nacional diuen ells.

A la pàgina web que han creat es poden trobar el Plan Nacional de I+D 2008-2011 així com la Memòria d’activitats de R+D 2005 que inclou totes les activitats de ciència i tecnologia finançades durant el segon any de l’anterior Plan Nacional 2004-2007. Aporta el desglossament segons els principals organismes gestors de les activitats: el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, el d’Educació i Ciència, Sanitat i Consum, Defensa, i Medi Ambient.

A més hi apareixen: l’Estadística Nacional de I+D 2005 MEC, el Plan Nacional de I+D 2004-2007, el Plan Nacional de I+D 2000-2003; i l’Informe COTEC sobre Tecnologia i Innovació a Espanya. A més, es troba el Mapa bibliomètric de la recerca en biomedicina i ciències de la salut, i els Indicadors de Producció Científica i Tecnològica d’Espanya.

És interessant veure la bona salut de els centres catalans en biomedicina.

Felicitats a la Comunitat de Madrid i sana enveja pel que ells fan i aquí no som capaços de fer. Ah! I no és un problema de recursos, no ens podem amagar en les balances fiscals, en el model de finançament, etc.

Clar que no cal amoïnar-se, sempre podem recórrer al que la Comunitat de Madrid generosament comparteix. Ja ho diu el lema d’aquella comunitat “Madrid la suma de todos”.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació