Enric I. Canela

M’he referit en aquest bloc al “Portal Recerca en Acció” Recerca en Acció és un portal creat dins del marc de les accions de divulgació del Programa de Documentació Científica de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i de la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya.

Al febrer vaig fer referència, esperançat, dient que semblava que entrava en una nova dinàmica. Deia aleshores que en aquest bloc havia fet referència un parell de vegades (1 i 2). El primer per alegrar-me de l’endegament de la iniciativa, al desembre passat. Un altre, posteriorment, per queixar-me de la seva atonia. Mancava activitat per generar l’interès per la recerca, per la ciència..

Ara sembla que les coses han evolucionat francament bé. Recerca en Acció està realitzant un estudi sobre quina imatge tenen els nens catalans dels científics. Ho està fent mitjançant l’anàlisi de gairebé 350 treballs rebuts dins el concurs ‘Dibuixa un científic o científica’, que es va adreçar el passat estiu a nens i joves de 6 a 18 anys. S’han presentat els treballs  entre el 17 de setembre i el 31 d’octubre. El dia 31 van aparèixer els resultats.

L’estudi s’està fent mitjançant un equip científic coordinat per Teresa Escalas, professora de didàctica de les ciències a la UAB.

Una feina que s’ha organitzat des de l’AGAUR en col·laboració amb el departament d’Educació.

Divulgar la ciència, acostar-la als més joves és una necessitat. Sembla que s’estan donant algunes passes interessants. No és fàcil en un país on la cultura científica és escassa. En tot cas cal valorar de forma positiva la feina que està fent l’equip d’aquest Portal, entre els que reconec persones a les que tinc gran estima. Espero que el govern de la Generalitat ho entengui igual i posi recursos al seu abast. Entre les coses estratègiques està la formació dels joves. Entre els punts febles del país la manca d’estima per les ciències. Endavant.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació