Enric I. Canela

Ahir vaig publicar en aquest bloc un comentari relatiu a les Jornades Doctorials, feia referència a una llarga crítica d’Irene Sabaté Muriel. Avui apareix l’anunci de la cloenda al web del Comissionat per a Universitats i Recerca.

Cloenda de les Jornades Doctorials 2007

La comissionada Blanca Palmada assistirà demà a l’acte de cloenda, que se celebra a la UB

Demà dimecres, 7 de novembre, a partir de les 10,00 hores, tindrà lloc a la Universitat de Barcelona (UB) l’acte de cloenda de les Jornades Doctorials d’enguany. A l’acte hi assistiran la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada; el director general de Recerca, Ramon Moreno; la sotsdirectora general de Recerca, Iolanda Font de Rubinat; el rector de la UB, Màrius Rubiralta; i l’adjunt a la Direcció del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial, Carles Fradera.

Durant l’esdeveniment, presentaran dues ponències Antonio Parente, director de LIPOTEC S.A., i Antònia Martí, creadora i assessora científica de la spin-off THERA. També s’entregaran els premis als projectes innovadors i als millors pòsters.

Les Jornades Doctorials, que se celebren des de l’any 2000, van ser creades amb la finalitat de millorar la inserció laboral dels estudiants de doctorat a través de la comprensió del món professional.

Els participants han de ser estudiants de doctorat amb el període de docència realitzat. Durant les Jornades els doctorands desenvolupen una sèrie d’activitats adreçades a reflexionar sobre el futur professional, el coneixement del món laboral i la posada en pràctica d’habilitats professionals, i també adquireixen coneixements diversos en gestió de l’R+I.

Per als becaris FI de la Generalitat de Catalunya, haver assistit a aquestes jornades és un requisit per passar del tercer al quart any de beca o contracte. L’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) s’encarrega de gestionar-ne l’admissió.

Comentari personal: Com es pot veure les Jornades Doctorials són obligatòries per poder gaudir del 3r any de beca, tal com denunciava Irene Sabaté. M’haurien de donar moltes raons per convèncer-me de la necessitat d’aquest requisit. No ho acabo de veure gens clar i soc partidari d’eliminar-ho.

 

2 respostes a “Comunicat sobre les Jornades Doctorials”

 1. a 06 nov. 2007 a les 10:42 inaki

  Benvolgut Enric,

  jo tampoc acabo de veure que les jornades siguin obligatories. Trobo la idea es bona, pero. Potser caldria incentivar i facilitar la assistencia. A mes, caldria saber si realment son utils als doctorants.

 2. a 06 nov. 2007 a les 11:05 enriccanela

  Hola Iñaki,
  No sabia que tenies aquest bloc. Bona idea i ànim.
  La clau és saber si són útils i evidentment no poden ser obligatòries. La queixa de la Irene és molt enraonada. I em sembla que per a la gent que vol fer només recerca i no té interès emprenedor no tenen massa sentit.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació