Enric I. Canela

Fa una estona a les Notícies he escrit sobre el conveni per a la construcció d’habitatges que s’ha signat avui. Al web del Comissionat per a Universitats i Recerca apareix el comunicat. La Generalitat i el Ministeri d’Habitatge signen quatre convenis per construir 470 habitatges universitaris

Es construiran al campus de Montilivi de Girona, a la Universitat de Lleida, i als campus de la UPC a Terrassa i Castelldefels

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar; la ministra d’Habitatge, Carme Chacón; i els rectors de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli, de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, i de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Antoni Giró, han signat aquest matí quatre convenis per a la construcció de 470 habitatges universitaris. D’aquests, 70 estaran ubicats al campus Montilivi de la Universitat de Girona; 150 a Lleida; uns altres 150 al campus del Baix Llobregat de la UPC, situat al Parc Mediterrani de la Tecnologia de Castelldefels; i 100 més al campus de la UPC a Terrassa.

Els acords responen a la voluntat de les dues administracions de fomentar l’increment del parc públic d’habitatges de lloguer, en rotació, destinats especialment a la població jove i dirigit a sectors específics amb problemes d’accés a l’habitatge, com els joves estudiants i, en general, tota la comunitat universitària.

Els 470 habitatges universitaris són tots de nova construcció, destinats a arrendament per a ús dels joves estudiants i altres membres de la comunitat universitària de cadascuna de les universitats. Els habitatges són de lloguer de renda bàsica a 25 anys i d‘una superfície no superior als 45 metres quadrats.

A més d’aquests 470 nous habitatges, actualment hi ha en construcció a Catalunya 216 habitatges universitaris més, també de lloguer a 25 anys, a la Universitat Autònoma de Barcelona, fruit del conveni signat el 12 d’abril.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació