Anella Industrial


Enric I. Canela

He conegut el projecte, bé, més que el projecte la realitat Anella Industrial. L’Anella Industrial la impulsen l´Escola Tècnica Superior d´Enginyers Industrials de Barcelona (ETSEIB), el Col·legi / Associació d´Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC/AEIC) i la fundació I2CAT. El projecte pilot Anella Industrial va entrar en funcionament al mes de setembre

Agafant les seves paraules, L’Anella ha nascut amb l’objectiu de realitzar un desplegament punter d’infraestructures de telecomunicacions per la interconnexió de sectors empresarials i recursos d’alt nivell tecnològic, amb la voluntat d’augmentar la competitivitat dels sectors industrials catalans, potenciar el treball col·laboratiu en ‘R+D+i’ i facilitar un accés real de les empreses i sectors industrials a les infraestructures TIC de més alt nivell, el projecte pren el sector de l’automoció com a pilot per a desenvolupar la seva primera actuació.

Creuen que l’èxit d’aquesta iniciativa, suposarà contemplar la possibilitat d’estendre la mateixa sobre altres sectors tradicionals i nous clústers de l’industria catalana.

L’Anella s’ha engendrat sota l’òptica de la Triple Hèlix formada per l’Administració, el sector privat i les universitats i centres de recerca, el projecte pretén potenciar la connectivitat i ús competitiu de les TIC a sectors empresarials claus pel país, aprofitar els recursos ‘R+D+i’ i know-how de l’Anella Científica, i també facilitar l’ accés a serveis tals com la supercomputació, i esdevenir una acció efectiva vers la deslocalització present en alguns sectors.

El projecte el patrocinen la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, el CIDEM, AbertisTelecom. T-Systems i Al-Pi.

Paral·lelament el projecte d’infraestructures, la ETSEIB i T-Systems estan desenvolupant un portal de càlcul industrial i de supercomputació que volen ser un exemple d’ ús de aplicacions tecnològiques a l’Anella Industrial. Aquest portal industrial Aquest portal, ha estat desenvolupat amb la col·laboració d’ETSEIB i del GIE(Grupo d’informàtica a l’enginyeria) i ha nascut a l’ETSIB amb la idea de proporcionar les eines de càlcul en línia per a estudiants i professionals de l’enginyeria Altres utilitats d’interès per als tècnics s’aniran incorporant progressivament al seu lloc web

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació