Coherència política


Enric I. Canela

Ahir al matí, un cop conegut el contingut de la conferència que va pronunciar Duran Lleida al Cercle Financer a l’auditori de La Caixa, des de la Plataforma per la Sobirania i Desfederem-nos, vam decidir presentar un comunicat conjunt en el que posàvem de manifest el nostre desacord amb una part substancial del contingut de l’esmentada conferència.

No afegiré res a aquest comunicat, apareixen alguns punts a l’AVUI. Amb tot no puc estar-me de fer una afirmació des del que crec que és coherència personal en defensa la unitat d’acció de l’independentisme català i per aconseguir quan abans millor un estat propi: No puc acceptar de cap de les maneres, i utilitzo la paraula exacta, un candidat que defensa exactament el contrari del que crec que cal fer.

He criticat públicament ERC per formar un govern de Catalunya amb partits que no defensen la sobirania nacional. Per aquesta mateixa raó no puc estar d’acord amb que formi govern CiU amb el PSC.

No voldria tenir mai més un govern que no sigui sobiranista i per això, per al meu suport, la defensa de la sobirania és una condició  sine qua non.

Així doncs, no donaré suport a un partit que no es comprometi a priori a no fer aliances i a no donar el recolzament parlamentari per a la investidura a partits que no acceptin en el seu programa de govern el dret d’autodeterminació, en el cas de les eleccions a les Corts Generals, o que no es comprometin a formar un govern que no inclogui en el programa d’investidura la defensa de la independència de Catalunya, en el cas del Parlament de Catalunya.

2 respostes a “Coherència política”

  1. a 12 nov. 2007 a les 8:08 Octavi Fornés

    Molt bé, Enric! Totalment d’acord amb tu i els teus companys de plataforma. Si ERC no pot continuar amb el PSC, menys encara esperar el relleu des de l’altre partit catalanista. Ja no hi caben més provatures ni més pedagogies ni més “encaixos”, ja no hi ha més possibilitats. Només ens resta que CIU i ERC canviïn i entenguin que la seva unió és la única unió possible.
    Moltes gràcies i molta sort!

  2. a 12 nov. 2007 a les 9:59 enriccanela

    Octavi,
    Gràcies per la teva mostra de suport. A veure si sumem moltes persones i acabem de moure els partits. Cal molt recolzament des de “l’exterior”.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació