Ahir vaig escriure sobre el trasllat de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) al Biopol de l’Hospitalet de Llobregat. Ara es troba provisionalment al PCB de la UB. Avui la premsa ho recull (La Vanguardia, Expansión, 20 minutos). L’IBEC, una institució  privada creada per la UB, la UPC, el departament d’Innovació, Universitats i Empresa i el departament de Salut, tindrà 150 investigadors i el seu pressupost serà de 13,8 milions d’euros fins el 2009. Aproximadament 7 milions d’euros serviran per construir un edifici de 5.000 m2. El seu director és Josep A. Planell i el comitè científic, que compta amb 8 investigadors estrangers, el presideix Marta Aymerich. Treballaran 13 grups de recerca dedicats principalment a la nanomedicina i medicina regeneradora. Segons el departament de Salut la creació d’aquest centre demostra que s’està fent una aposta valent per les àrees científiques emergents. Fa temps que afirmo que des del departament de Salut s’està apostant per la recerca.

La Vanguardia publica la carta d’una estudiant de doctorat de Biblioteconomia i Documentació. Una estudiant que va preferir matricular-se d’un programa de doctorat en lloc de fer-ho en un màster. Per raons personal no va poder examinar-se de dues assignatures i no va superar el curs. Ara no pot continuar. Es lamenta de la mala planificació de la UB. Estic segur que això té solució i que quan arribi al rector ho podrà resoldre.

La Gaceta Universitaria publica una notícia que fa dies ja vaig escriure breument en aquest bloc. La notícia d’avui és més completa. Parla del màster de Gestió i Lideratge en Recerca. Màster fet conjuntament per la UB, la UAB i la UPF. Realment una bona iniciativa.

El Economista comenta que per cada euro invertit en R+D se n’obtenen 1,22 euros. Això connecta amb una altra notícia del mateix diari.

2 respostes a “Notícies de la premsa d’Universitats, Recerca i TIC del 8 de novembre”

 1. a 10 nov. 2007 a les 12:07 C. Urbano

  Benvolgut Enric,

  Seguidor com sóc del teu bloc, he trobat la referència a la carta a _La Vanguardia_ d’un alumne de la nostra Facultat (també li han publicat a _El Periódico i a _El Punt_), i m’agradaria publicar la resposta que hem enviat a aquests diaris. L’entrevista es va acordar amb l’alumne dies abans de la publicació a _La Vanguardia_, i la cita era per al mateix dia 8 quan va sortir a _La Vanguardia_:

  El Punt (Tarragonès)
  Secció de Cartes al Director

  Benvolgut Director,
  Prego publiquin aquesta carta de resposta a la que van publicar el dia 1 de novembre enviada pel Senyor Roger Serrano Conesa:

  “Acceptem les disculpes”
  En resposta a la carta “Ajuda inexistent” de Roger Serrano Conesa, publicada en el seu diari el dia 1 de novembre, li agrairem publiquin aquesta nota amb la qual informem que en la reunió mantinguda amb el senyor Serrano aquest ha reconegut que “es va precipitar” en escriure la seva carta degut a la seva “inexperiència i desconeixença en aquest tipus de situació”. És necessari advertir també que en cap moment es va desatendre la queixa del senyor Serrano, ja que se li havia contestat ràpidament i s’havia concertat una entrevista conjunta amb el degà i amb la coordinadora del programa de doctorat, carta que “per problemes de Correos” –segons ens diu ell mateix– no havia rebut quan va decidir enviar la carta al seu diari.

  Cristóbal Urbano
  Degà
  Facultat de Biblioteconomia i Documentació
  Universitat de Barcelona

 2. a 11 nov. 2007 a les 9:30 enriccanela

  Cristobal,
  M’alegra el teu comentari i no he vist encara la d’El Punt, o se m’ha passat, la d’El Punt, soc a La Laguna. Suposo que veure un d’aquest dies carta i resposta. Em sorprenia que això no s’hagués arreglat i menys en un lloc modèlic com Bioblioteconomia i Documentació, Facultat que com saps, m’estimo molt.
  Com que faig referència del que surt a la premsa, ho faré igual quan vegi aquestes cartes.
  Una salutació cordial

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació