Del diari AVUI digital

Llegeixo que el departament d’Educació espera poder ‘fer créixer les vocacions científiques’ entre els escolars gràcies a la nova aula de química que s’ha inaugurat aquest dimarts a Tarragona

L’equipament ha estat visitat amb posterioritat pel conseller Ernest Maragall, qui ha posat en valor el ‘potencial pedagògic’ de l’espai, on es realitza una immersió al món de la química a través del coneixement experimental i pràctic. L’aula representa una experiència educativa única a Europa i forma part del Camp d’Aprenentatge de Tarragona ubicat al complex educatiu, a l’autovia de Salou. Des d’Educació no es preveu reproduir aquesta aula a d’altres camps d’aprenentatge del país però sí ‘maximitzar’ l’ús de l’aula per a què pugui ser aprofitada per a tot el país. S’espera que l’aula de química rebi anualment uns 3.000 alumnes, aproximadament un grup d’escolars diari.

2 respostes a “Aula de Química a Tarragona per fomentar la vocació científica”

  1. a 15 nov. 2007 a les 9:57 Iñaki

    Em preocupa fer créixer les vocacions científiques en els joves quan, de fet, molts científics bons i amb una gran vocació estan deixant la carrera científica per manca de perspectives professionals. Això ho estic veient en molts companys meus. La mitja d’edat per estabilitzar-se es de 42-43 anys, després de molt anys de sacrificis i salaris dolents. Crec, primer s’hauria de fomentar l’estabilitat de la carrera científico-académica, després ja en parlarem de fomentar la vocació.

  2. a 15 nov. 2007 a les 10:34 enriccanela

    Iñaki,
    Necessàriament si volem fer alguna cosa seriosa amb la ciència, aquí, som a Europa no a Amèrica qué té un turnover professional molt ràpid, hem d’aconseguyir que els investigadors consolidin la seva vida abans d’aquestes edats. No pot ser que un llicenciat, fent recerca, a vegades un doctor, estigui cobrant, dins la mateixa universitat, el 60% del que cobren els que porten els paquets o fan encàrrecs. I això és aquí així.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació