Del web de Vilaweb i Llibertat.cat

Un grup d’una seixantena d’estudiants ha entrat aquesta matinada a la facultat d’història de la Universitat de Barcelona, situada al barri del Raval, per tal de protestar contra l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior. Els mossos han entrat a la universitat i ara retenen els estudiants al bar de la facultat. La protesta s’emmarca a la setmana de mobilitzacions convocada per la Plataforma de Defensa de la Universitat Pública i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.

En un comunicat emès pel SEPC els estudiants han exigit una negociació per acabar el tancament i permetre que la facultat tornés a la normalitat. Entre les reclamacions dels estudiants hi ha que s’acabi el finançament de les universitats amb diners privats i que hi augmenti el finançament públic, que hi hagi prou professors i les infrastructures adequades, que es defensi l’us del català a les aules i es garanteixi que els professors tinguin el nivell C de català, una rebaixa dels preus del transport públic per als estudiants, la creació d’un salari estudiantil, que les taxes universitàries augmentin només al ritme de l’IPC i acabin essent gratuïtes, que es creï una conselleria d’universitats i recerca i que es tinguin en compte les reivindicacions del moviment estudiantil per a les reformes legislatives.

Comentari: Ahir en parlava en aquest bloc. Em sembla una bajanada això dels diners privats. No sé quins diners privats financen la universitat, malauradament no els veig per en lloc. Certament ha d’augmentar el finançament públic, però ha d’anar acompanyat d’estudiants que en lloc de perdre el temps estudiïn. El rendiment és deplorable i no només es culpa de la manca de diners i de les suposades infraestructures. Quines infraestructures deficients denuncien, les de Geografia i Història i Filosofia?

Volen entrar als graus i postgraus sense requisits acadèmics. Increïble. Degradar encara més les titulacions.

En alguns punts estic d’acord, per exemple la defernsa del català, però el problema del català no es resol així. Si que calen beques dignes i de més abast, la matrícula la que sigui, però finançada amb la beca. Cal recuperar un departament específic d’universitats i recerca, totalment d’acord. I sobre tenir en compte les reivindicacions per a les reformes legislatives i una taula de negociació amb representació paritària? Cal escoltar a tothom però això no. Per això està el Parlament, allà votem democràticament.
Naturalment això de tancar-se i demanar negociació em sembla fora de lloc. Volen copiar als francesos, però allà tenen capacitat de mobilització. Mentre no facin malbé res…

Al Llibertat.cat és pot llegir el manifest complet.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació