Enric I. Canela

Aquest dies he escrit dues vegades sobre les Jornades Doctorials. La primera va ser a rel de la denúncia d’Irene Sabaté Muriel que es queixava de l’obligatorietat de l’assistència i dubtava de la seva utilitat. El segon era un comentari sobre la cloenda. Vaig escriure al final un comentari personal que deia: Com es pot veure les Jornades Doctorials són obligatòries per poder gaudir del 3r any de beca, tal com denunciava Irene Sabaté. M’haurien de donar moltes raons per convèncer-me de la necessitat d’aquest requisit. No ho acabo de veure gens clar i soc partidari d’eliminar-ho.

Ara torno a escriure sobre el tema després de llegir a Diarios de campo más aquí de melanesia. L’article transcriu la intervenció d’un becari que, segons l’article, va demanar la paraula durant la cloenda de les Jornades Doctorials. La crítica és molt dura.

Ara si, crec que no es poden tornar a repetir de la mateixa forma. Cal donar formació sobre esperit emprenedor, sobre aspectes que no ensenya la tesi, segur, però em sembla que alguna cosa no va. Suggereixo que, si no es fa, es faci una enquesta secreta al final de les Jornades, per conèixer la qualitat, igual que ens avaluen als professors, seria bo que avaluessin els processos. A vegades coses fetes de bona fe i amb la millor intenció es converteixen en una espècie de religió que cal seguir cegament. Millor aturar-se i reflexionar.

4 respostes a “Més crítiques a les Jornades Doctorials”

 1. a 18 nov. 2007 a les 6:13 David

  El problema aquí està en intentar promoure l’esperit emprenedor a base de decret, fet que per ell mateix ja constitueix una paradoxa. Qui vulgui anar a aquestes jornades, perquè ho necessiti, que hi vagi. Qui no, que no hi vagi. I si el Departament d’Empresa Universitats i Innovació vol fomentar l’esperit emprenedor, la primera cosa que pot fer és eliminar tots els tràmits burocràtics innecessaris que exigeix, que segurament n’hi haurà força. Per exemple, aquell que en la meva època de becari FI de la Generalitat m’obligava a anar cada any a Hisenda a demanar un certificat d’estar al corrent de les meves obligacions fiscals.

 2. a 18 nov. 2007 a les 6:55 enriccanela

  Què dius? Cada any havies de fer això? Absurd.
  Tens raó. Jo no puc entendre que s’obligui a la gent a anar a aquestes jornades per tenir la beca.
  L’esperit emprendor funciona diferent. A més es confon l’emprenedoria amb la creació d’empreses.

 3. a 19 nov. 2007 a les 11:50 David

  Efectivament, tot i que a mi només em va tocar-ho fer un parell de cops, ja que la norma la van establir cap el 1997-8. De fet es tractava d’una norma destinada als contractistes de la Generalitat, però es va acabar estenent als becaris d’investigació, perquè percebíem més de 6.000 euros l’any. Coses de la burocràcia…

 4. a 20 nov. 2007 a les 1:16 enriccanela

  País…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació