- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Quan actuarà el Fiscal General de l’Estat?

Enric I . Canela

Jo no vaig veure en directe la gracieta de la parella Buenfauente – Zapatero a La Sexta, però si he tingut l’oportunitat de conèixer-la [2], veure-la i escoltar-la [3]. He llegit el comentari de David Rodríguez a Vida Quotidiana [4] comparant aquest fet amb uns altres d’hipotètics fets per Aznar o Artur Mas i preguntant-se per tots els intel·lectuals que estaven a la manifestació del Nunca mais. També el comentari de Joliu [5] que diu que a mi, el cas la fa més pena que ràbia. He vist també opinions de polítics per mitjà d’e-noticies [3].

Després també he llegit al El Punt – VilaWeb [6]: Els autors de la caricatura de Felip de Borbó i Letícia Ortiz publicada a la portada de la revista El Jueves han estat finalment condemnats per un delicte d’injúries a la corona espanyola. El jutge de l’Audiència Nacional José María Vázquez Honrubia va condemnar ahir el dibuixant Guillermo Torres i el guionista Manel Fontdevila a pagar una multa de 3.000 euros cadascun per un delicte d’injúries al successor de la corona en considerar tant el dibuix com el text de la vinyeta «objectivament injuriosos». La defensa dels autors de la polèmica portada va anunciar que recorrerà contra la sentència i que si cal portarà el cas a Estrasburg.

Em pregunto si el Fiscal General de l’Estat actuarà contra la parella Buenafuente – Zapatero. A mi em sembla bastant més injuriós aquest cas que el dels prínceps.

És pitjor riure’s de la situació de tota la gent que es veu afectada per la situació de Renfe – Adif – Ministeri de Foment, amb l’agreujant de ser i haver-se declarat directament responsable, amb persona interposada (Magdalena Álvarez), que no una broma, que es pot considerar de mal gust, no tinc res a dir sobre això, en general em fa poca gràcia El Jueves i menys encara que algú es fiqui amb la intimitat de les persones.

Vivim en un Estat deplorable, té més importància la parella imposada que tot un poble sotmès a la incompetència de l’administració espanyola. I no ataco a la monarquia, no soc monàrquic, però en un Estat com aquest prefereixo al rei, malgrat tot, que a un hipotètic president votat per la visceralitat espanyola. És la llei fet a mida.