Estadística europea sobre R+D


Enric I. Canela

Fa pocs dies Eurostat va publicar una estadística sobre el destí dels recursos destinats a activitats R. L’informe analitza a què destinen els recursos que inverteixen en R+D les empreses, el govern i la universitat dels països de la UE-27. En general, les empreses inverteixen en desenvolupament, les universitats en recerca bàsica i els governs, en menor extensió en recerca aplicada. Les dades corresponen al 2003.

Japó i Estats Units gasten més que Europa en desenvolupament.

Les dades espanyoles referides al sector empresarial no estan desagregades. Pel que fa al sector governamental, l’Estat espanyol empra un 20,5% en despeses de capital i un 79,5% en despesa corrent, del qual més de la meitat, un 50,9%, el destina a salaris. Pel que fa al sector universitari, les proporcions són semblants, destina un 20,6% a despeses de capital i un 79,4% a despesa corrent. D’aquest 79,4% un 63,3% correspon a salaris. Espanya és un dels estats que destina una proporció més elevada a despeses de capital

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació