Aquest matí parlava en aquest bloc del Dossier Econòmic de Catalunya a rel de la seva aposta digital. Em referia aleshores al seu article “A fons” sobre Bolonya. Podeu llegir-lo sencer aquí. Repassa el recent conflicte entre universitats i govern, encara que en aquest punt no va massa enllà.

El Dossier Econòmic de Catalunya publicava dissabte que Isabel Buson de la UB ha guanyat l’XI Premi Catalunya Economia pel seu treball “La situació de la innovació a Catalunya”.

ABC de diumenge publicava un informe sobre descobertes científiques. Es tracta d’un article de divulgació.

El Punt parlava dissabte de Henkel. L’empresa alemanya inverteix cada any un 2,8% de les seves vendes en R+D. Un 44% del que ven correspon a la divisió de tecnologia i recerca.

AVUI de diumenge escrivia sobre innovació, de la importància de la innovació per a les empreses. Deia que la quantitat invertida en innovació es recupera multiplicada per quatre. Deia també que s’ha endegat el 7è Programa Marc de Recerca i Desenvolupament Tecnològic la UE i comentava les àrees prioritàries.

El País de diumenge també parlava d’innovació: innovar o morir. Aquest diari es referia al Pla Nacional d’I+D espanyol 2008-2012. Destina 47.000 milions d’euros. Interessant el gràfic que publica sobre la despesa en R+D de les 1.400 empreses més grans del món, 385.000 milions d’euros, Espanya menys de l’1%.

El Periódico del diumenge deia que ens cal més recerca. Ho deia Pere Puigdomènech, excel·lent investigador del CSIC català, i es refereix al pressupost de la Generalitat. És lamenta de l’aturada pressupostària de la Generalitat en l’àmbit de la recerca i la qualifica de molt greu.

Antoni Giró, el rector de la UPC, en parlava l’altre dia al col·loqui de la Jornada-Debat’07: La Recerca, la Innovació i la Col·laboració Universitat-Empresa, deia Giró manquen enginyers tèxtils. Deia que els estudiants volen coses com comunicació, periodisme, etc. coses que els semblen més modernes però de les que no hi ha demanda a les empreses, mentre que no hi ha gairebé ningú que vulgui ser enginyer tèxtil i hi ha demanda. Avui l’ABC diu que la manca d’aquests enginyers posa en perill el sector tèxtil de l’Estat. La UPC ofereix 30 places a Terrassa i cada any manquen 60 enginyers. Catalunya és on més indústria tèxtil hi ha. També hi ha centres a Alcoi i Bejar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació