Antoni Castellà, diputat de Convergència i Unió, ha criticat durament la política duta a terme pel Conseller Huguet en Universitats i Recerca. Durant una interpel·lació al Ple del Parlament de Catalunya, el diputat nacionalista ha afirmat que “no podem deixar el país paralitzat durant mesos a l’espera d’un Pacte Nacional. Exigim direcció, vostè té la responsabilitat de governar”. Per Castellà, estem davant un àmbit abandonat pel Conseller però “no demanem cap superman, volem un Conseller que s’equivoqui si cal però que actuï. Ha de marcar el nord i afrontar els problemes, no deixar-ho tot parat”. Cal recordar que durant aquest any de tripartit II les crisi en l’àmbit d’universitats i recerca han estat constants. “En un any hem tingut tres declaracions públiques de rectors i de l’àmbit de la recerca queixant-se de la seva política. Això no és un marc d’estabilitat per un sector que ho necessita” ha explicat.

En aquest sentit, Castellà ha retret a Huguet que “només comenci a moure’s quan es veu amenaçat”. El diputat nacionalista feia referència a les darreres crisi del Departament que sempre han anat acompanyades d’un gest del Conseller. “Mai l’àmbit  de la universitat i la recerca havia estat tant present als mitjans de comunicació” ha explicat. “Com pot parlar de lideratge quan després d’una reunió de rectors es fa córrer el rumor que demanaran la seva dimissió en un document conjunt?”. A més, ha afegit que es tracta d’un sector que “no són una colla de hooligans que surten a la palestra cada dos per tres a queixar-se. No ho són. Més aviat són prudents”.

Parlament, 15 de novembre de 2007

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació