Acords de govern del 20 de novembre de 2007

Serà voluntària i permetrà certificar les capacitats i coneixements dels catalans en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)

També serà útil per a les empreses, que disposaran d’una referència a l’hora de cobrir els seus llocs de treball

El Govern ha donat llum verda al pla de treball que definirà i implementarà l’acreditació de coneixements i competències en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). El Pla estableix els continguts que s’han d’acreditar, els processos i la tecnologia utilitzada per a implementar-lo, els agents implicats, les etapes del procés, el pressupost necessari i els indicadors que permetran mesurar l’eficàcia del model.  També preveu un procés de consultes amb els diversos agents institucionals, econòmics i socials que puguin estar interessats en l’acreditació de coneixements tecnològics.

Aquest instrument, aprovat pel Govern el 24 d’abril passat, ajudarà els ciutadans a certificar els coneixements adquirits a través d’ensenyaments no reglats o ocupacionals. A més, serà útil per a les empreses, que disposaran d’una referència de coneixements a l’hora de cobrir els seus llocs de treball.

L’acreditació, que és totalment voluntària, pretén fomentar l’eficàcia en l’ús de les TIC des d’una perspectiva personal, social i econòmica. També té l’objectiu de definir una acreditació estàndard de qualificació professional i de formació dels ciutadans en general, donat el seu caràcter universal.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació