Enric I. Canela

Avui l’INE ha publicat els resultats de la despesa en R+D de l’Estat. Destaca que la despesa en R+D és d’11.801 milions d’euros i arriba a l‘1,20% del PIB, amb un increment del 16% respecte a 2005. La despesa empresarial en R+D puja un 20% respecte a 2005. El sector empreses executa el 55,6% de la despesa total en R+D davant el 53,8% de l’any

2005. El nombre d’empreses que realitzen activitats de R+D creix un 15%.

El sector de l’Administració Pública presenta una taxa de creixement del 13% respecte de l’any 2005.

Les comunitats autònomes que realitzen més esforç en activitats de R+D són Madrid, Navarra, País Basc i Catalunya, amb xifres d’intensitat en la despesa superiors a la mitjana estatal.

L’evolució de la despesa en R+D entre el 2005 i el 2006 es pot veure al quadre. La distància entre Catalunya i Madrid s’eixampla lleugerament. Catalunya ha de fer un gran esforç per poder arribar a xifres europees.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació