Enric I. Canela

Ahir 20 minutos publicava la carta d’un estudiant lamentant que uns estudiants brètols impedissin la continuïtat de les classes a Filosofia el dia que protestaven pel procés de Bolonya. Són els “demòcrates” que defensen la democràcia imposant les seves idees.

Publicava ahir ABC que dilluns a la Universitat d’Oviedo es va celebrar el 20è aniversari del programa Erasmus. Felicitats. Una bona idea europea.

N’he parlat. Enginyeria Tèxtil té problemes. No hi ha demanda i manquen enginyers tèxtils. Ahir ABC publicava que les tres escoles que imparteixen aquesta titulació treballen juntes per crear el nou títol de Grau.

En parlava l’altre dia en aquest bloc, ahir El Punt es feia ressò del conveni signat entre Microsoft Ibèrica i la UPC.

La URL i el Banc Santander han signat un conveni pel qual el Banc recolzarà la projecció europea d’aquest universitat. Ho deia ahir La Razón, El Mundo ho recull avui.. El Banc Santander es fa amb una altra de les targes universitàries. Aviat dominarà el mercat. Cal dir en benefici del banc que Emilio Botín és dels pocs empresaris que creu en la universitat. L’he conegut, li he explicat algun projecte i he vist la seva sensibilitat cap al nostre món.

El País publicava ahir un article de Daniel Innerarity. Escriu al voltant de l’any de la Ciència. És filòsof, parla de ciència i de com entra cada vegada més en les nostres vides i forma part de la vida pública..

Expansión (i 2) i parlaven ahir de Barcelona i la innovació. De com Barcelona està intentant canviar el seu teixit industrial i aposta per la tecnologia. Busquen projectes en les empreses multinacionals: Yahoo, Hewlett-Packard, IBM, T-systems, Microsoft, Intel, Oracle, GFT. Intervenen 22@, universitats, parcs i tenen el suport de l’Ajuntament.

El País diu avui  que a la universitat hi ha moltes estudiants però poques catedràtiques 9 a 1). Temps al temps, la cosa no s’improvisa després d’anys de masclisme. Insisteix El Mundo i diu que només hi ha tres rectores.

El Mundo també parla avui de les manifestacions a Catalunya contra la reforma de Bolonya.

Val la pena llegir l’article de Lluís Arola i Ramon Ollé copresidents del Comitè d’Experts del pacte Nacional per la Recerca publicat avui a La Vanguardia. Amb bones paraules diuen que s’estan fent coses però sense eficàcia.

Cinco Días diu que l’empresa del Bages Genetrix de biotecnologia estudia la seva sortida a Borsa.

3 respostes a “Notícies de la premsa d’Universitats, Recerca i TIC del 20 i 21 de novembre”

 1. a 21 nov. 2007 a les 10:31 Elies

  Hola Enric, aquest comentari no té res a veure amb el teu post. Et vaig veure ahir de lluny a la conferència d’en Mas. I la veritat, estic esperant ansiós que ens facis algun comentari al respecte, m’agradarà saber com la valores. Jo ja ho he fet, i tot i en calent i fer-ho massa llarg, avui quan he llegit opinions diverses, veig que coincideixo bastant amb els meus opinadors favorits, com en Partal o en Cardús. A veure què ens pots explicar tu, si em permets l’abús de confiança que no tenim que representa aquesta interpelació…

 2. a 22 nov. 2007 a les 12:30 enriccanela

  Elies,
  No estic gens lluny de tu. Cardús m’ha agradat molt. He intentat escriure alguna cosa tot i que jo no soc gaire “escriptor” de textos llargs. Alguns de ciències estem fluixos en això de la lletra.

 3. a 08 des. 2007 a les 12:19 ufff

  Deu n’hi do….un noi que en el seu blog ens fa referencia nomes als diaris d’ideologia de dretes, i que de fons ens posa la nostra estimada muntanya de Montserrat, símbol de Catalunya i de tots els Catalans…i pel que sembla es simpatitzant de la prole dels faxistes del Pepé, que durant anys han fomentat l’odi entre les persones de parla castellana de les regions no catalanes…i han anat contra tot el que simbolitza la cultura catalana…i que ens parla de Botín (el lladre legal més profesional d’Espanya) quina gràcia quan diu que li interessen els estudiants…ingenu!l’interesa la productivitat d’aquests estudiants en el futur, i si cal dir tota una farsa de mentides ho dirà, perque fillet, de mentiders els bancs i els partits polítics n’estàn plens. En fi, et felicito pel blog ja que el trobu interessant, llàstima aquesta vessant política simpatitzant feixista i un pèl incoherent, però tots els respectes sempre cap a totes les opinions, diverses i valides, encara que unes volen ser imposades des de el bàndol més arrogant, prepotent, egoista i snob on la finalitat no és el benestar de les persones i la seva llibertat de pensament sino el seu control total i l’ambició pel poder a qualsevol preu, etc….i no pararia però no val la pena malgastar el temps amb aixo ja que tard o d’hora les mentides i les manipulacions salten a la vista i les persones que encara els hi queda un bri de seny veuen que aquest camí no es el correcte. Anem amb compte amb les manipulacions de certs mitjans de comunicació: tipus 20 min, ABC, el mundo, El pais, etc.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació