- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

A qui voten els independentistes?

Enric I. Canela

Joan Tapia és un bon periodista, ell té la seva ideologia i sentiment polítics i jo els meus. Normal. Avui Tapia ha escrit un on article a El Peródico: La refundació d’Artur Mas [2].

Aquest article conté moltes coses que són discutibles i opinables. Això sempre passa en qualsevol article que no relati fets objectius, passa en qualsevol crítica o valoració. Això està bé. És lícit que Tapia valori els governs de Pujol o que prejutgi les intencions de Mas, també que critiqui la definició que proposa Mas per als catalans. Jo la comparteixo, per ser català ho s’ha d’haver nascut o s’ha de sentir. Un no nascut a Catalunya que no s’hi sent, que no ho vol ser, no ho és, o així ho penso. Però respecto l’opinió de Tapia, faltaria més.

Ara bé al final Tapia escriu:

Un altre assumpte és el dret a decidir. Literàriament sona bé. Com a sinònim light d’autodeterminació, CiU ha d’anar amb compte. Els independentistes –que creixen, no es multipliquen– voten Esquerra. I hi ha molt elector moderat, de pulsió UCD, que vota CiU. Però pot anar al PSC. O a DP (Duran més Piqué). A més, el dret a decidir és votar. És clar que cal aprofundir en la democràcia: menys llistes, ni tancades ni obertes. I no estar 23 anys sense llei electoral catalana.

Objectivament s’equivoca i com que Tapia no té un pèl de tonto, em permeto dir que opino que en aquest punt menteix a posta. Segurament un percentatge altíssim dels que voten a ERC són independentistes, no ho sé, però probablement si. Però el que no és cert, i ell ho sap, és que: Els independentistes –que creixen, no es multipliquen– voten Esquerra. Molts voten i han votat a CiU sempre, i més que s’hi sumen. Jo mateix soc independentista declarat soc militant de CDC i fins ara sempre he votat a CiU. I molts com jo, joves i grans.