Enric I. Canela

M’ha agradat especialment l’article que ha publicat a El País Cayetano López catedràtic de la UAM i director del CIEMAT. El seu titol és ¿Le importa a alguien nuestro nivel educativo?

L’article raona encertadament la contribució social al fracàs del sistema educatiu. Destaco un paràgraf:

Normalment, es pensa en modificacions en l’estructura dels centres d’ensenyament, des dels plans d’estudis a les pautes d’activitat docent, l’enquadrament dels alumnes en grups seguint un o altre criteri, o noves tècniques i actituds del professorat que incorporin una atenció més personalitzada segons gusts i aptituds. Tanmateix, penso que tots aquests esforços, meritoris com són, i imprescindibles, tindran poc èxit perquè hi ha forces profundes en la societat espanyola que militen en direcció contrària.

Crec que té molta raó. La societat contribueix de manera decisiva al fracàs escolar, malgrat la bona voluntat de molts mestres i professors.

2 respostes a “A qui li importa el sistema educatiu?”

  1. a 26 nov. 2007 a les 5:49 Elies

    Avui també hi ha un article molt interessant de n’Antoni Puigverd a La Vanguardia, sobre aquest tema, m’ha agradat molt. Crec que està plenament en la línia del que tant hem parlat, també en aquest bloc en el post anterior.

  2. a 26 nov. 2007 a les 6:12 enriccanela

    Elies,
    Passa que La Vanguardia no ho posa digital, en obert, mentre que El País, si. La Vanguardia no la veig fins que la llegeixo al vespre a casa, la compra la meva dona, o al web de la UB en el recull de premsa. Ara he vist l’article. Moltes gràcies per la informació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació