Una molt bona notícia des de Vilassar de Mar: Comença la instal·lació de la xarxa sense fils (Wi-Fi i WiMAX) a Vilassar de Mar de la mà de Laureà Folch. Felicitats a Vilassar de Mar i a veure si l’exemple condeix

Comunica l’Ajuntament

Comença la instal·lació de la xarxa sense fils (Wi-Fi i WiMAX) a Vilassar de Mar

La regidoria de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha començat el desplegament de la xarxa sense fils (Wi-Fi) al municipi. Aquesta xarxa permetrà connectar-se gratuïtament a Internet des de diferents punts del poble, alhora que permetrà interconnectar les diferents seus municipals.

Per tal de poder cobrir alguns objectius pendents: l’accés gratuït a Internet, interconnectar les diferents dependències municipals, i prevenir la fractura digital, l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha començat el desplegament d’una xarxa sense fils, basada en els estàndards Wi-Fi i WiMAX.

Amb la xarxa Wi-Fi es dóna accés gratuït a Internet des de diferents punts del municipi. Ara per ara, ja és possible fer-ho des de la plaça de l’Ajuntament, la zona del Clips, al carrer Santa Eulàlia, i des de la zona del camp de futbol municipal Xevi Ramon. Està previst que a finals de mes també es tingui accés des del barri del Barato, a la zona de la plaça Carles Trias, i des de la zona de la plaça Picasso, davant de la plaça Ventura Gassol. En els propers mesos s’instal·laran més punts d’accés gratuït al barri de la Xinesca i al polígon industrial els Garrofers.

Aquesta xarxa estarà suportada per una de capacitat superior, WiMAX, que servirà per interconnectar les diferents seus municipals repartides pel municipi, proporcionant rapidesa de connexió, fiabilitat i seguretat absoluta.

Durant l’any 2008 aquesta mateixa infraestructura WiMAX permetrà als vilassarencs accedir a Internet des de casa amb velocitats superiors als ADSL convencionals, alhora que permetrà la distribució de continguts audiovisuals. Aquest accés requerirà de la compra d’una antena WiMAX i d’una quota mensual a preus reduïts. La instal·lació de l’antena estarà subvencionada per l’Ajuntament.

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament aconsegueix una millora social, acostant la tecnologia al servei de les persones, i situa Vilassar de Mar com a referent tecnològic dins la comarca.

Glossari:

Wi-Fi: és l’acrònim de Wireless Fidelity (Fidelitat sense fils). Conjunt d’estàndards per a xarxes sense fils creats per utilitzar-se en xarxes locals o bé per accedir a Internet. Segons l’estàndard, permet velocitats de transferència d’entre 11 i 54 megabits per segon.

WiMAX: és l’acrònim de Worldwide Interoperability for Microwave Access (Interoperabilitat Mundial per Accés per Microones). Estàndard per a xarxes sense fils que va molt més enllà dels estàndards Wi-Fi, arribant a unes taxes de transferència de fins a 70 megabits por segon, arribant a cobertures de fins a 50 quilòmetres.

Enllaços recomanats:

Wi-Fi Alliance: http://www.wi-fi.org

WiMAX Fòrum: http://www.wimaxforum.org

Des de la pàgina web municipal www.vilassardemar.cat s’anirà informant dels punts d’accés Wi-Fi, així com de l’evolució del servei.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació