Els costos universitaris


Enric I. Canela

Abans he comentat que el El Economista ha publicat avui la notícia, ja citada en aquest bloc de què Santander i Telefónica s’aboquen a la universitat digital. Es tracta de què vuit universitats públiques espanyoles, l’OCU, Banc Santander, Telefónica i Universia han signat un acord per donar una solució tecnològica als reptes que afronta la universitat. Es farà el Llibre Blanc de la Universitat Digital 2010. Posteriorment he vist que Antonio Árias Rodríguez la comenta en un interessant article (recomano la lectura de l’article d’Antonio Árias) i diu que aquest tema ha de relacionar-se directament amb la qualitat i el retiment de comptes. Afegeix que president de la Conferència de Rectors d’Espanya (CRUE), Angel Gabilondo, declarava recentment que ambdós objectius eren els elements bàsic de la nova universitat. Árias, professional d’aquests temes, diu que hi ha importants opacitats en algunes àrees, com la comptabilitat analítica.

I dóna una notícia important, que jo coneixia, però havia oblidat comentar. Des de no fa gaire, a l’estiu, la Oficina de Cooperació Universitària va fer públic el portal dels costos universitaris des d’on pot descarregar-se el llibre blanc dirigit pel catedràtic de la Universitat de Màlaga, Daniel Carrasco Díaz. En ell es proposa un model genèric de càlcul de costos per a la Universitat Espanyola que aspira a constituir-se en referent a nivell nacional, aplicable a aquesta a través de la seva adaptació a cada realitat específica, a través dels corresponents projectes de personalització.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació