Un nou bloc de ciència


Enric I. Canela

Avui he conegut un bloc, un nou bloc, es diu Eureka i el seu autor és Joaquim Bosch i Batlle. Ha publicat un article que titula R+D a Catalunya: l’altre dèficit fiscal. Parla de l’enquesta que la setmana passada va publicar l’INE sobre les dades provisionals referents a la despesa en R+D a l’Estat espanyol l’any 2006. Diu que a primera vista les dades de Catalunya (1,43% del PIB) són moderadament positives i millors a les dades del conjunt de l’Estat (1,20% del PIB). Jo havia anunciat fa uns dies en aquest bloc i poc després m’hi vaig referir a causa dels comentaris de la premsa.

Avui Quim Bosch ho tracta amb més profunditat. Dues coses al voltant d’això. La primera felicitar a Quim Bosch tant pel seu comentari com pel bloc. La segona alegrar-me pel fet que un bloc que segons el propi autor en un comentari diu que la seva intenció és de fer el bloc “al voltant” de ciència. I afegeix que la clau està en aquest “al voltant” perquè l’agradaria parlar tant de xifres com d’anècdotes, comentar llibres, comentar teories (absurdes o no).

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació