Com ja haure vist he destinat un llarg espai a parlar de l’educació especialment a Catalunya, tema que ha acaparat una gran part de l’espai de premsa que altres vegades parla de temes d’universitat o recerca.

Amb tot he passat l’escombra i encara he recollit alguna cosa més del tema Educació. Així El Mundo publica un article sobre l’Informe PISA 2006 en el que diu el que ja havien dit ahir els altres diaris.

I també d’educació, El País recull que en el programa d’IU a les properes eleccions espanyoles proposa que l’ensenyament obligatori s’estengui fins els 18 anys, però podrien triar dedicar aquest dos anys a la Formació Professional o a l’ensenyament preuniversitari.

També El Periódico té un altre article sobre PISA. Destaca l’opinió Manuel de Puelles, catedràtic d’Història de l’Educació de la UNED que diu que l’explicació del fracàs és molt senzilla: Espanya només destina el 4,4% del PIB a educació, davant del 5,1% de la mitjana de l’OCDE. Puelles s’acosta a la tesi defensada ahir pel Ministeri d’Educació que les dades conegudes sobre la “competència científica” dels espanyols de 15 anys està d’acord amb el nivell de desenvolupament i que “seria més correcte parlar d’un necessita millorar que no pas d’un suspens”. També El Periódico destina un espai a parlar de l’empipament de la ministra d’Educació per la filtrciuó de part de l’Informe PISA 2006. Mercedes Cabrera va mostrar la seva “repulsa i indignació més enèrgica”, ja que suposa la ruptura d’un embargament per escrit acordat pels països que hi han col·laborat. A Espanya s’hi inclouen les 10 autonomies participants. “La filtració perjudica el nostre prestigi i credibilitat davant l’OCDE”.

La Gaceta de los Negocios explica que més del 70% del professors se senten assetjats. Tenen por d’entrar a l’aula.

El Punt publica avui una carta d’una lectora sobre la Llei d’Educació. Es queixa de la 6a hora. Ve a dir que els països amb més èxit no tenen aquesta sisena hora.

El País parla de l’èxit de la política educativa de Castilla i Lleó. Evidentment fa èmfasi en què té poca immigració.

El País també parla d’Andalusia, la cua absoluta d’Europa. Ara posaran 15.000 nous docents. Amb una mica de “sort”, si no canvia el model de finançament de les comunitats autònomes els pagarem nosaltres. Li preguntarem al Ramon Tremosa.

Cinco Días publica un article del director d’Innovació i Desenvolupament Internacional d’Ikusi, Ángel Iglesias. Presenta una sèrie de propostes per augmentar l’R+D que veu necessari per al creixement econòmic.

Expansión publica una interessant anàlisi sobre els incentius fiscals a l’R+D+i fet per Xavier Cazabon d’F-Iniciativas. No coincideixo en algunes coses ja que penso que fer que el CDTI acrediti si el que ha fet l’empresa és R+D+i és un error ja que és art i part.

La Razón elabora un llarg informe sobre les xifres del sector TIC a Espanya. També publica una entrevista amb Isabel Aguilera directora de Google per a Espanya i Portugal. És d’interessant lectura. Recordo que va venir a un dels sopars del Cercle per al Coneixement i ens ho vam passar força bé.

El País dedica espai a parlar de l’acord entre la UPC, el Barcelona Supercomputing Center, i Microsoft. Invertirà 813.400 euros. A més celebrarà a Barcelona els seus dos esdeveniments més importants.

 

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació